Leče se od potresa mozga: Pentagon priznao da je u iranskom napadu ranjeno 11 vojnika

Tanjug

17. 01. 2020. u 09:43

Лече се од потреса мозга: Пентагон признао да је у иранском нападу рањено 11 војника

Mesto raketnog napada / Foto AP Al iAbdul Hassan

Iako je Pentagon u početku tvrdio da nije bilo žrtava niti povređenih tokom iranskog napada projektilima na bazu u Iraku, ispostavilo se da je jedanaest američkih vojnika povređeno tom prilikom

Jedanaest američkih vojnika povređeno je tokom iranskog napada projektilima na bazu Al-Asad u Iraku, iako je Pentagon u početku tvrdio da nije bilo žrtava niti povređenih, javlja CNN.

"Iako nijedan pripadnik američkih snaga nije poginuo u napadu 8. januara, nekoliko ih se leči od simptoma potresa mozga od eksplozije i njihovo stanje se još procenjuje", saopštila je vojna koalicija predvođenja SAD koja se u Iraku i Siriji bori protiv Islamske države.

U saopštenju se dodaje da su oni iz predostrožnosti prebačeni iz baze u Iraku u Regionalni medicinski centar Landštul u Nemačkoj radi daljih analiza i da se očekuje da se vrati na dužnost kada budu proglašeni sposobnim.


PROČITAJTE JOŠ: Novi snimak obaranja aviona u Iranu: Poleću dve rakete, pa buktinja pada sa neba (VIDEO)

Zvaničnik američke vojske rekao je za CNN da je u napadu povređeno 11 vojnika, koji je Iran izveo u znak odmazde zbog ubistva generala Kasema Sulejmanija.

Američki medij podseća da je Pentagon neposredno posle napada saopštio da u napadu nije bilo žrtava i podseća da američka vojska pod žrtvama podrazumeva i ranjavanje i smrt svojih pripadnika.

Upitan o toj protivurečnosti, američki zvaničnik je rekao da je je u to vreme to bila procena stanja i da su se simptomi pojavili kasnije.

Američki ministar odbrane Mark Esper rekao je prošle nedelje da je, prema prvim procenama, u napaduna bazu u kojoj su stacionirane američke trupe pričinjena samo materijalna šteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)