Turska kupuje još raketnih sistema S-400 od Rusije: Erdogan se ne obazire na kritike iz Vašingtona

Tanjug

02. 12. 2019. u 11:22

Турска купује још ракетних система С-400 од Русије: Ердоган се не обазире на критике из Вашингтона

Foto EPA EFE MAXIM SHIPENK

Ova odluka bi mogla još više da pogorša odnose Turske i SAD
Administracija turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana saopštila je da je datum kupovine dodatnih raketnih sistema S-400 od Rusije samo tehnička stvar.


Rusija se nada da će zaključiti sporazum sa Turskom o kupovini novih sistema S-400 u prvoj polovini naredne godine, prenosi Rojters.


PROČITAJTE JOŠ: I BUGARI ZABRINUTI ZBOG S-400: Zabraniti transport sistema do Srbije; Beograd bi kontrolisao Balkan jer niko ovde nema takvo oružje!


Kako se navodi, to bi moglo još više da pogorša odnose Turske i SAD, koje su suspendovale Ankaru iz programa kupovine borbenih aviona F-35, kako bi je kaznili zbog kupovine raketnih sistema od Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Saša

02.12.2019. 16:30

Kaznili? Suspendovanjem? Pre će da su im učinili uslugu na koje je to leteće, ili bolje reći padajuće korito. Kaznili sami sebe jer sad mora traže druge naivčine da im kupe te krševe po ceni od 80 miliona kao da su svemirski brod.

Saša

02.12.2019. 18:02

Odnosi Nato "alijanse" su sjajni kao nikad. Turci im pljunuše u čorbu sa ruskim sistemima, Makron ih prvo pohvalio moždanom smrću a malopre zapretio Amerima da prestanu da "saveznicima" nameću svoje smeće, pardon, tehniku (verovatno bi i on čovek hteo nešto da utrapi, al nema mesta od Amera, guraju se svud ko šverceri na buvljaku), sve u svemu čista idila taj Nato.