Spasilački tim iz Srbije izvukao je dva beživotna tela iz ruševina u albanskom gradu Tumanu koji je najteže pogođen jučerašnjim zemljotresom.Izvučena su tela muškarca i žene, javlja reporter RTS-a.Spasioci iz Srbije stigli su u Albaniju nakon serije razornih zemljotresa koji su pogodili tu zemlju.


Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu u okviru Sektora za vanredne situacije Srbije Vlada Plemić rekao za RTS da su oni dobro obučeni i da mogu da pariraju spasilačkim ekipama u svetu.U Albaniji spasioci tragaju za preživelima pod ruševinama. Na području Drača i Tirane je proglašena vanredna situacija. Broj žrtava porastao je na 29 a ima više od 650 povređenih.

foto MUP


Albanski premijer Edi Rama je na vanrednoj sednici vlade zahvalio svim zvaničnicima zemalja regiona, Evrope i sveta koji su uputili pomoć Albaniji.

- Želeo bih da zahvalim kabinetu nemačke kancelarke, predsedniku Srbije koji je izrazio spremnost i poslao specijalnu misiju, kao i premijeru Hrvatske – rekao je Rama.


foto MUP

foto MUP
EPA-EFEMALTON DIBRA