Sirijska vojska sve više napreduje, opkoljeni džihadisti u Hami

Tanjug

23. 08. 2019. u 12:19

Сиријска војска све више напредује, опкољени џихадисти у Хами

Foto: Twitter

Vladine snage opkolile su više od deset brda i preuzele kontrolu nad glavnim autoputem u ovoj pokrajini
Sirijska vojska opkolila je pobunjenike u nekoliko gradova u severozapadnoj provinciji Hama i napreduje dublje u tu teritoriju, prenela je danas državna televizija Ikbarija.

Vladine snage opkolile su više od deset brda i preuzele kontrolu nad glavnim autoputem u pokrajini, izvestio je reporter te televizije sa terena.

Veći deo oblasti, uključujući nekoliko gradova koje su pobunjenici godinama držali, sada je ili pod kontrolom vojske ili u dometu njene vatre, prenosi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Гојко

23.08.2019. 16:41

Hama je udaljena čak 40 km od Moreka/ u kome je opkoljen posmatrački bataljon Turaka / i ostalih mesta na granici provincija Hama i Idlib.Svih 5 gradova je oslobođeno i Hama i njen vojni aerodrom su skoro bezbedni od raketiranja terorista.Veliko je oduševljenje naroda u hrišćanskim varošima koje su svakodnevno tukli džihadisti.Veliki broj iskopanih tunela otkriva vojska.Ide se dalje ka većem gradu Maarat Numanu.

Гојко

23.08.2019. 18:43

@Dragan - Iz izvora bliskim pobunjenicima,od početka ofanzive vladinih snaga u maju,poginulo je oko 2.300 ,,pobunjenika''/ izvor vesti Z.N.M.S.Twitter /.