OFANZIVA ASADA: Sirijska vojska osvojila strateški važan grad između Damaska i Alepa

Tanjug

19. 08. 2019. u 20:47

ОФАНЗИВА АСАДА: Сиријска војска освојила стратешки важан град између Дамаска и Алепа

Foto: printskrin YouTube

Provladin list „Vatan“ saopštio je da je sirijska vojska uspostavila kontrolu nad čitavim gradom Han Šejhun u sirijskoj provinciji Idlib
Provladin list „Vatan“ saopštio je da je sirijska vojska uspostavila kontrolu nad čitavim gradom Han Šejhun u sirijskoj provinciji Idlib.

„Vojska je uspostavila kontrolu nad brdom Nimr, tornjem (mobilnog operatera) Sirijatel, selima Horš Han i Vadi el Fatah na jugu provincije Idlib“, navodi list.

„Vojska potpuno kontroliše grad Han Šejhun i auto-put Damask-Alep (u njemu)“, ističe list.

PROČITAJTE JOŠ - Sirija bombardovala turska oklopna vozila

Dopisnik Sputnjika sa lica mesta je javio da je sirijska vojska opkolila brda u predgrađu Han Šejhuna, kako bi uništila snajperiste terorista koji se tamo nalaze.

Sirijska vojska je ranije blokirala auto-put Damask-Alep severno od Han Šejhuna i liniju snabdevanja terorista grupe Nusra front.

PROČITAJTE JOŠ - SIRIJA PROTIV TAMPON ZONE: Nećemo tursku i američku okupaciju, Kurdi su običan alat

Posle pregovora o Siriji u Nursultanu 2. avgusta stupio je na snagu režim prekida vatre u zoni deeskalacije u Idlibu. Komanda oružanih snaga Sirije saopštila je da će prekinuti borbena dejstva pod uslovom da Turska ispuni svoje obaveze prema rusko-turskom sporazumu postignutom u septembru 2018. godine u Sočiju. Osnovna tačka ovih sporazuma je povlačenje teškog i srednjeg naoružanja terorista na 20 kilometara od demilitarizovane zone u Idlibu.

Tri dana kasnije, 5. avgusta, vojska je nastavila operaciju zbog nepoštovanja uslova od strane terorista, koji su, koristeći zatišje, pokušali da napadnu položaje sirijske vojske na severu provincije Hama i više puta su otvarali vatru na stambena naselja u tom kraju.


sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije