Otac i dvogodišnja ćerka se udavili

Tanjug

26. 06. 2019. u 19:50

Отац и двогодишња ћерка се удавили

Foto Tanjug / AP

Otac i njegova dvogodišnja ćerka, imigranti iz El Salvadora, udavili su se u reci Rio Grande pokušavajući da pređu iz Meksika u SAD

Otac i njegova dvogodišnja ćerka, imigranti iz El Salvadora, udavili su se u reci Rio Grande pokušavajući da pređu iz Meksika u SAD.

Fotografija sa njihovim telima, koju je objavio meksički list "Hornada", uznemirila je javnost i ponovo otvorila debatu o imigrantima.

Kako se navodi, Ramirez je preko reke preneo 23-mesečnu ćerku i vratio se na drugu obalu da pomogne svojoj supruzi.

PROČITAJTE JOŠ - Tramp "uklanja" milione ilegalnih imigranata iz SAD

Devojčica je potom upala u vodu, on je pokušao da je spase, ali je oboje odnela jaka rečna struja.

Ministarka spoljnih poslova El Salvadora, Aleksandra Hil, rekla je da vlada te zemlje pokušava da pomogne preostalim članovima porodice i apelovala na ostale imigrante da ne rizikuju živote dok pokušavaju da uđu u SAD, prenosi Glas Amerike.

Prema podacima američkih službi, u protekloj godini stradala su 283 migranata.

PROČITAJTE JOŠ -  Još jedno dete preminulo u pritvoru za migrante

Služba za granice i carine SAD saopštila je da su iz iste reke Rio Grande spaseni otac sa malim detetom iz Hondurasa.

Vlada Gvatemale saopštila je da u Teksasu pronađeni mrtvi majka i troje dece iz Hondurasa, koji su posle prelaska reke Rio Grande dehidrirali zbog visokih temperatura.

Predsednik SAD Donald Tramp i njegova administracija pokušavaju da smanje broj imigranata koji dolaze u SAD iz Centralne Amerike. Sa Meksikom je postignut dogovor da se imigranti zadržavaju u toj zemlji dok im nadležni u SAD ne razmotre zahteve za azil.

Američka administracija takođe razgovara sa vladom u Gvatemali o potencijalnom sporazumu koji bi od migranata zahtevao da zatraže azil u toj zemlji, a ne u SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

5C

27.06.2019. 05:29

Dosad je umoreno preko 30 djece ,zena i ostalih u koncentracionim logorima.Dje su te un,dje je hrw,dje su ostale bitange da dignu glas?!