Још једно дете преминуло у притвору за мигранте

Танјуг

25. 12. 2018. у 21:23

Још једно дете преминуло у притвору за мигранте

Фото Танјуг / АП

Осмогодишњи дечак из Гватемале преминуо је у америчком притвору за мигранте, саопштила је данас америчка Агенција за царину и пограничну заштиту и навела да је то друга смрт детета мигранта у притвору овог месеца

Осмогодишњи дечак из Гватемале преминуо је у америчком притвору за мигранте, саопштила је данас америчка Агенција за царину и пограничну заштиту и навела да је то друга смрт детета мигранта у притвору овог месеца.

Како је наведено, дечак је у понедељак ујутру показивао знаке потенцијалне болести и заједно са оцем је пребачен у Аламогордо, у Новом Мексику, где су му дијагностификовани прехлада и грозница, преноси АП.

Детету је препоручено да пије амоксицилин и бруфен, међутим увече је враћен у болницу са мучнином и повраћањем и после пар сати је преминуо.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: TRAMP DONEO ODLUKU: Ilegalni imigranti nisu više zaštićeni od deportacije; Meksiko zabrinut

Агенција је навела да узрок смрти дечака још није установљен, а да су о том случају обавештени генерални инспекторат Министарства за унутрашњу безбедност и влада Гватемале.

Раније овог месеца у притвору је преминула седмогодишња девојчица такође из Гватемале, након што су је ухваћена на граници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације