Britanski avioni opet presreli ruske suhoje nad Baltikom

Tanjug

18. 06. 2019. u 09:45

Британски авиони опет пресрели руске сухоје над Балтиком

Ilustracija; Foto: AP

Britansko kraljevsko vazduhoplovstvo (RAF) saopštilo je da su dva njihova aviona raspoređena u Estoniji, u dva navrata u poslednjih nekoliko dana presrela ruske avione
Britansko kraljevsko vazduhoplovstvo (RAF) saopštilo je da su dva njihova aviona raspoređena u Estoniji, u dva navrata u poslednjih nekoliko dana presrela ruske avione.


RAF je saopštio da je od preuzimanja misije čuvanja baltičkog vazdušnog prostora u maju do danas bilo ukupno osam presretanja ruskih aviona, preneo je AP.

Britanski avioni tipa "jurofajter tajfuni" su podignuti u petak, kada su presreli ruske borbene avione "Su-30", a preletali su, navodi se, i ruski vojni transportni brod koji je pratio avione preko Baltičkog mora.


PROČITAJTE JOŠ: NAPETO IZNAD CRNOG MORA: Britanski borbeni mlaznjaci presreli patrolni avion ruske mornarice

U subotu, britanski avioni su presreli ruski "Su-30" i transportni avion "Iljušin Il-76", koji su krenuli severno od ruske oblasti Kaljingrada prema estonskom i finskom vazdušnom prostoru.

Britanski avioni su, kako se navodi, pratili ruske tokom 15 minuta pre nego što su ih predali odgovornosti finskim avionima na granici vazdušnog prostora.

Rusko ministarstvo odbrane je tokom vikenda saopštilo da je Ruska baltička flota nadgledala zajedničku vežbu NATO "Baltops-2019".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije