AMERIKANCI SVE SMISLILI, RUSIJA REAGUJE:SAD sebi daju pravo da nekontrolisano trguju oružjem

Tanjug

subota, 27. 04. 2019. u 10:37

АМЕРИКАНЦИ СВЕ СМИСЛИЛИ, РУСИЈА РЕАГУЈЕ:САД себи дају право да неконтролисано тргују оружјем

Ruski senator Franc Klincevič Twitter NewsFront in English@ENnewsfront

Odluka SAD da istupe iz Sporazuma o globalnoj trgovini oružjem naneće, s jedne strane, ozbiljnu štetu međunarodnoj bezbednosti, a s druge, omogućiće Americi da nekontrolisano trguje naoružanjem
Odluka SAD da istupe iz Sporazuma o globalnoj trgovini oružjem naneće, s jedne strane, ozbiljnu štetu međunarodnoj bezbednosti, a s druge, omogućiće Americi da nekontrolisano trguje naoružanjem, izjavio je ruski senator Franc Klincevič.

Kako prenosi Sputnjik, on je, takođe, rekao i da Rusija neće krenuti stopama SAD i namerava da ratifikuje taj dokument.

"Ova odluka Amerikanaca naneće ogromnu štetu medunarodnoj bezbednosti. Stvoriće se velika napetost u svetu. SAD će sada nekontrolisano da trguju oružjem i da povećaju prodaju sopstvenog naoružanja“, upozorio je Klincevič.

On je dodao i da ova odluka SAD govori samo o tome da je u poslednjih nekoliko godina američko oružje postalo nekonkurentno.

"Ova odluka omogućiće SAD da primoravaju druge zemlje da kupuju njihovo oružje vršenjem pritiska, kao što je to slučaj sada s Turskom", zaključio je ruski zvaničnik.

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je ranije juče da su SAD odlučile da povuku podršku Sporazumu o globalnoj trgovini oružjem.

Ovaj sporazum reguliše međunarodnu trgovinu konvencionalnim oružjem, uključujući oružje malog kalibra, tenkove, borbene avione i brodove, preneo je AP.

SAD su sporazum potpisale 2013, ali ga nisu nikada ratifikovale.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije