Slovenački predsednik Borut Pahor najavio je da će razgovarati sa šefom obaveštajne službe koji je obavestio vladu da su hrvatski agenti navodno prisluškivali slovenačke zvaničnike u graničnoj arbitraži.

"O tome s direktorom naše obaveštajne službe nisam imao prilike govoriti, a o onome što je juče rekao vladi razgovaraćemo iduće nedelje kako bih doznao o čemu se radi", izjavio je Pahor novinarima.

On je ponovio da će Hrvatska pre ili kasnije implementirati odluku arbitara, što želi i Slovenija, prenosi Hina.

PROČITAJTE JOŠ - NOVI SKANDAL: Hrvatska obaveštajna služba prisluškivala zvaničnike Slovenije?

"Ali se ujedno nadam da svi ovi zapleti neće poljuljati spremnost obeju strana da do označavanja granice i njenog poštovanja dođe na miran način", istakao je.

Slovenački premijer Marjan Šarec izjavio je u četvrtak da je "zabrinut za odnose s Hrvatskom" pošto je saznao da je hrvatska obaveštajna služba snimala komunikaciju između slovenačke zvaničnice u ministarstvu spoljnih poslova Simone Drenik i tadašnjeg slovenačkog arbitra u arbitraži Jerneja Sekoleca.

PROČITAJTE JOŠ - Zagreb i Ljubljana ponovo na ratnoj nozi

"S jedne smo strane zadovoljni što naša SOVA dobro radi, ali može biti zabrinjavajuće ako je to način delovanja u Evropskoj uniji i ako je to odnos između država koje bi trebalo da budu prijateljske", dodao je Šarec.