MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA “NOVOSTI”

DA su u februaru 2014. na demonstrante i policiju u Kijevu pucali provokatori a ne specijalci “Berkuta”, lojalni tadašnjem predsedniku Ukrajine Viktoru Janukoviču, potvrdio je još jedan u seriji dokaza. U Italiji je na televiziji prikazan film Đana Mikalesina “Ukrajina - skrivene istine” u kojem tri Gruzina pričaju kako su došli u Kijev i ko im je platio da pucaju u demonstrante i policiju i tako razbuktavaju sukob. Tada je poginulo osamdeset ljudi.

Pročitajte još: Sakašvili plaši Porošenka - fotografijama

Kao što se znalo od ranije, snajperiste je u Ukrajinu poslao Mamuka Mamulašvili, vojni savetnik gruzinskog predsednika Mihaila Sakašvilija. Trojica snajperista su bili gruzinski policajci kojima su dali lažne pasoše i po hiljadu dolara, a ukupno je trebalo da dobiju po pet hiljada dolara. Autor italijanskog filma je dvojicu snajperista pronašao minulog leta u Skoplju, a trećeg u jednoj istočnoevropskoj zemlji.

Pročitajte još: Porošenku preti novi Majdan

Bivši predsednik Gruzije a zatim i gubernator Odese Mihail Sakašvili, koji sada pokušava da svrgne predsednika Petra Porošenka, hvalio se kako je doveo u Ukrajinu 250 boraca iz Gruzije koji su ratovali u Donbasu. Tim plaćenicima gruzinskog legiona iz Ukrajine komandovao je upravo Mamuka Mamulašvili. On se sada brani da su izjave snajperista izmišljotina ruskog KGB.

Sakašvili, koji je osmislio akciju

Skandalozni Mihail Sakašvili koji se nalazi na poternici Interpola, jer ga zbog zloupotreba dok je bio predsednik traži Gruzija, u nedelju je izjavio u Kijevu da je spreman da bude premijer Ukrajine. Pre toga je kazao da do kraja godine treba svrgnuti predsednika Porošenka.

Pročitajte još: Sakašvili: Svrgnimo gangsterske lidere 17. oktobra u Kijevu

Sve to znaju i njegovi moćni pokrovitelji, američki senatori koji se predstavljaju kao “borci za demokratiju”.

Mamulašvili, koji je organizovao snajperiste

SNAJPERISTI

SNAJPERISTA Aleksandar Revazišvili je pred kamerom priznao da je pucao iz hotela “Ukrajina” i zgrade Konzervatorijuma na demonstrante i policiju. Njegova priča se poklapa sa onim što su rekli njegovi saborci Koba Nergadze i Kvaratelija Zalogi. Osim njih trojice, u grupi snajperista su bili i Litvanci i jedan Amerikanac.