ŠPANAC (35)uhapšen je pre nedelju dana nakon što je svojim džipom probio drvena vrata crkve kako bi mogao da uđe unutra, tvrdeći da su ga opseli demoni i da samo tu može da se sakrije.


Nepoznati muškarac probio je džipom ogromna vrata crkve San Huan Evangelista, u španskom gradu Sonseka. Isprva, prolaznici nisu baš najbolje shvatili šta se dešava.


Jedna žena pomislila je da se radi o nesreći i prišla vozaču da vidi da li je dobro. Međutim, ovaj se izdrao na nju.Zapanjena gospođa, odmah je pozvala policiju, a on se nije obazirao i nastavio džipom da gura vrata, dok konačno nije ušao.


PROČITAJTE JOŠ - Ovakvo parkiranje je potpuno genijalno, ali vam u Beogradu ni ono ne bi pomoglo (VIDEO)


Vozio je između drvenih klupa i ukočio je pred oltarom. Izašao je i bio vidno zabrinut. Utom su pristigle hitne službe kojima je objasnio da su ga zaposeli demoni i da se samo tu oseća sigurno.


Odvezli su ga u bolnicu kako bi ga utvrdili da li je bio pod nekim opijatima. Kasnije se ispostavilo da je ovaj čudak vlasnik prodavnice kanabisa, koja se nalazi blizu crkve. To je legalno u Španiji, pa čak i ako se ispostavi da je konzumirao marihuanu neće ga teretiti zbog toga.

Uništavanje crkvene imovine i uznemiravanje ljudi je sasvim druga stvar. Lokalna zajednica je brzo reagovala na incident i pomogla svešteniku crkve da zameni odvaljena vrata i oštećene klupe. Na svu sreću, tokom ovog bizarnog incidenta niko nije povređen.