Maženje krava oslobađa od stresa

V. N.

sreda, 19. 06. 2019. u 23:33

Мажење крава ослобађа од стреса

Depositphotos

Da li ste ikada razmišljali o tome da druženje sa 600 kg teškom domaćom životinjom koja daje mleko može da poboljša vaše mentalno zdravlje?

Da li ste ikada razmišljali o tome da druženje sa 600 kg teškom domaćom životinjom koja daje mleko može da poboljša vaše mentalno zdravlje? Mi nismo, ali zato su se Amerikanci dosetili da bi moglo, kada su njihovi naučnici otkrili da maženje krave znatno snižava nivo stresa u organizmu. Već je poznato da vreme provedeno sa životinjama oslobađa od napetosti i donosi radost, pa postoje vrste joge koje uključuju interakciju sa mačkama, zečevima i kozama, pretpostavljate, opet u Americi. Verovatno bi bilo malo teže izvesti jogu sa kravama, pa je, umesto toga, njihovo maženje postalo najnoviji trend u velnesu. Mountain Horse Farm u državi Njujork nudi program koji uključuje interakciju sa ovim rogatim životinjama. Možete da se družite kako god želite, tako što ćete se igrati sa kravama, četkati ih ili ih, jednostavno, maziti, češkati. Na sajtu ove farme piše: "Krave imaju telesnu temperaturu nešto višu od ljudi, a srce im kuca sporije od našeg. Upravo to je razlog što maženje ovih životinja veoma opušta".

Pročitajte još - Krava rase holštajn za više mleka

Još poručuju da su ovo veoma osetljive životinje koje prilikom komunikacije koriste jezik tela, što im pomaže u tome da otkriju šta se krije unutar čoveka u momentu susreta – da li se oseća srećno, tužno, izgubljeno, anksiozno ili uzbuđeno, pa će u skladu sa "doživljenim" odreagovati, bez osuđivanja čoveka. Vlasnici farme garantuju da ćete, kada završite tretman maženja, postati relaksirani, izlečeni, samopouzdani, a pomoći će vam i u razvijanju asertivnosti, poverenja, kao i u prevazilaženju straha. Ono od čega će vam srce ipak malo brže zakucati je cena – za sat i po ovog zadovoljstva trebalo bi da odvojite 300 dolara (31.500 hiljada dinara), a na ovu svojevrsnu seansu u prirodi možete da povedete još jednu osobu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Dr. Jova i Kompanija

20.06.2019. 15:01

Moze da mazenje krava oslobadja od stresa, ali oni koji mnogo diraju stoku mogu da se zaraze sa opasnim zaraznim bolestima kao sto su E-bola, Tetanus, besnilo, bolest ludih krava i slicne zaraze koje samo domace zivotinje prenose na ljude - zene. Zato, kada god pipnete domacu zivo0tinu, ukljucujuci pse i macke dobro operite ruke i promenite odela. Ne zaboravite - prevencija je najbolja zastita.