Počela je decenija LjUBAVNIH ROBOTA: Razgovaraće, prepoznavaće vlasnike i reagovati na dodire

Novosti Online

01. 02. 2020. u 16:53

Почела је деценија ЉУБАВНИХ РОБОТА: Разговараће, препознаваће власнике и реаговати на додире

Free image Pixabay

Tvorci ovih robota rade na aplikaciji koja će njihovim lutkama omogućiti da pređu iz razgovora u seksualnu situaciju i ovaj prelazak učine što prirodnijim
TREĆA dekada 21. veka već je proglašena decenijom robota i seks-lutki, jer industrija „igračaka za odrasle“ koristi vrhunske tehnologije kako bi seks-robote učinila gotovo istim kao što su ljudska bića. Uskoro se očekuje da će neki „ljubavni droidi“ moći da vode razgovore, reaguju na seksualne dodire i prepoznaju svoje vlasnike u prepunoj sobi.

Pročitajte još: Otvara se bordel blizu Srbije: Za 60 evra možete da radite šta hoćete, ali pazite da se ne povredite

Predstavnik proizvođača seks-robota „Rijal dol“ rekao je u razgovoru za „Dejli star onlajn“ da će kompanija opremiti svoje „elektronske devojke“ nadogradnjama koje će im pružiti „posebnu svest“. Prema rečima ovog samoproglašenog poznavaoca „ljubavnih droida“, najnoviji modeli dobiće u roku od dve godine sposobnost vida i moći će da identifikuju lice svog vlasnika u gomili.

Vid nije jedina nadogradnja koju će novi roboti dobiti. Očekuje se da će im novoinstalirani senzori omogućiti da reaguju na različite dodire, razlikujući pritom seksualne od onih romantičnih.

- Dobiće vid, moći će da prepoznaju lica i prostor. Njihovo telo imaće senzore u grudima, u rukama, tako da će znati kada ih držite za ruku, kada se igrate s njima - otkrio je on, opisujući nadolazeće promene.

Planirano je da se neke izmene instaliraju u „Rijal dols“ već krajem ove ili početkom 2021. godine.


- Radi se na tome da im se uvede toplota, poput toplote tela. One „će moći da razlikuju šta je seksualni, a šta romantični dodir - objasnio je on.


Depositphot

Kako je napomenuo, tvorci ovih robota rade na aplikaciji koja će njihovim lutkama omogućiti da pređu iz razgovora u seksualnu situaciju i ovaj prelazak učine što prirodnijim.

Ni njihovi rivali u ovom polju igračaka sličnih ljudima ne sede besposleni, jer je početak 2020-ih najavio „neverovatnu deceniju“ za tehnologiju seks-robota, tvrdi „Dejli star onlajn“.

Na primer, koosnivač firme „Silikon lavers“ hvali se da lako možete pogrešiti i pomisliti da su njihovi roboti pravi ljudi.

- Došli smo do te tačke kada lutke zapravo izgledaju kao pravi ljudi, muškarci i žene. Tehnologija postaje sve naprednija, kao i naš dizajn za ove lutke, a jednostavan primer je da se neke lutke stvaraju pomoću 3D skenera za ljudsko telo, a ne da su tradicionalno isklesane u glini - rekao je on.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije