TORENTI su, izgleda, manje popularni nego što su bili, jer se ogroman broj korisnika okrenuo strimingu, odnosno gledanju ili slušanju sadržaja u realnom vremenu, a sve manje korisnika preuzima sadržaj na svoje uređaje.

Pročitajte još: Prosečan korisnik je u 2018. proveo više od mesec dana na svom pametnom telefonu

Još jedna godina za nama je za torente bila izuzetno turbulentna, navodi sajt TorrentFreak: trajno je ugašen veliki broj popularnih sajtova, rad drugih je bio često onemogućen, dok su treći bili svojevrstan paravan za viruse, nastali na zgarištu ugašenih ili privremeno onesposobljenih torent sajtova.

Lista najboljih torent sajtova za 2019. godinu ima dosta novajlija, što je posledica ranije pomenutih promena. Lista, osim što rangira lokacije, pokazuje trend među torent sajtovima na godišnjem nivou, pa na taj način možemo da saznamo da li se broj kvalitetnog sadržaja na nekom sajtu povećava ili smanjuje, odnosno da steknemo potpun utisak o samom kvalitetu torent sajta.

Pročitajte još: Šta Kubanci pitaju Eplovu virtuelnu pomoćnicu i kako ona odgovara?

Napominjemo da preuzimanje zakonom o autorskim pravima zaštićenog sadržaja nije legalno i za sobom povlači moguće zakonske posledice, ukoliko do preuzimanja dođe.

Budite pažljivi šta preuzimate i koristite torente odgovorno. Platite za sadržaj koji tražite, ukoliko je on nelegalan na ovim sajtovima.

Najbolji torent sajtovi za 2019. godinu:

1. YTS.AM
Alexa: #205 Prošle godine: #5

2. 1337X
Alexa: #248 Prošle godine: #3

3. THE PIRATE BAY (čuvajte ga se, rudari kriptovalute putem vašeg računara)
Alexa: #288 Prošle godine: #1

4. RARBG
Alexa: #325 Prošle godine: #2

5. TORRENTZ2
Alexa: #498 Prošle godine: #4

6. NYAA.SI
Alexa: #549 Prošle godine: #8

7. LIMETORRENTS
Alexa: #962 Prošle godine: Bez promene

8. ZOOQLE
Alexa: #1.753 Prošle godine: #10

9. EZTV.AG
Alexa: #1.950 Prošle godine: #6

10. TORRENTDOWNLOADS
Alexa: #2.018 Prošle godine: Bez rangiranja

mondo.rs