Pedofilima 20 godina zatvora

Novosti Online / O. M.

03. 07. 2020. u 15:36

Педофилима 20 година затвора

Ilustracija / Foto: Depositphotos

Kojo Nikolić (59) i Spasoja Vidaković (45) iz Lopara osuđeni su u Okružnom sudu u Bijeljini na ukupno 20 godina zatvora zbog obljube maloletne devojčice
Kojo Nikolić (59) i Spasoja Vidaković (45) iz Lopara osuđeni su u Okružnom sudu u Bijeljini na ukupno 20 godina zatvora zbog obljube maloletne devojčice.


Kako je saopšteno iz bijeljinskog suda Nikolić je osuđen na jedinstvenu kaznu od deset i po, a Vidaković na devet i po godina zatvora zbog krivičnih dela obljube sa detetom mlađim od 15 godina, te upoznavanja dece s pornografijom.


U izrečenu kaznu uračunato im je vreme provedeno u pritvoru od 23. jula 2019. do 1. aprila 2020. godine. Odlukom Vrhovnog suda RS tada su obojica puštena na slobodu, da bi 15. aprila ta odluka bila poništena i oni su vraćeni iza rešetaka. Nakon izricanja presude pritvor je produženn zbog takozvanog uznemirenja javnosti i može trajati do 2. aprila 2021. godine ili nove odluke suda.


Suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost. Zbog zaštite žrtve detalji presude nisu saopšteni. Prema optužnici Nikolić i Vidaković su u oktobru 2018. godine imali seksualne odnose sa tada 14-godišnjom devojčicom.


- Vidaković je žrtvu obljubio u svojoj kući u mestu Pirkovci, a Nikolić u mestu Labucka u opštini Lopare - navodilo se u optužnici.


Maloletna žrtva je nakon otkrivanja celog slučaja izmeštena iz porodice i smeštena u jednu od sigurnih kuća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije