Predsednik GO SPS u Banjaluci za Novosti: Očekujemo dobru saradnju i rezultate

Novosti Online / S.M.

nedelja, 28. 06. 2020. u 11:48

Председник ГО СПС у Бањалуци за Новости: Oчекујемо добру сарадњу и резултате

Saša Kondić foto SPS

Socijalistička partija Srpske danas će u Banjaluci sa još devet političkih subjekata potpisati koalicioni sporazum o međusobnoj saradnji na predstojećim lokalnim izborima
Socijalistička partija Srpske danas će u Banjaluci sa još devet političkih subjekata potpisati koalicioni sporazum o međusobnoj saradnji na predstojećim lokalnim izborima. Prvi čovek banjalučkog SPS Saša Kondić istakao je da će ova partija u punom kapacitetu dati svoj doprinos razvoju i napretku Banjaluke, te da isto očekuju i od partnera.


- SPS veruje u ovu koaliciju, smatramo da zajedničkim radom možemo postići mnogo toga i spremni smo da damo svoj puni doprinos u budućem djelovanju. U Banjaluci nas očekuje još mnogo posla i uvereni smo da ćemo uz vredan rad postići rezultate koje od nas očekuju naši sugrađani, istakao je Kondić za Novosti.


On je dodao da Socijalisti u Banjaluci predstavljaju novu energiju na političkoj sceni, kao i da od koalicionih partnera očekuje da zajedno provode politiku rada i rezultata.


- SPS je u Banjaluci za manje od dva meseca dobio preko 2000 novih članova, mladih ljudi koji vole ovaj grad i koji predstavljaju novu energiju na političkoj sceni. Znamo da ćemo imati odlične rezultate, a tu istu energiju želimo da unesemo u rezultate koalicije. Tu energiju želimo da usmerimo na dalji razvoj Banjaluke i zato je važno da se međusobno uvažavamo i da sarađujemo u punom kapacitetu, a ne samo formalno. Spremni smo da preuzmemo i odgovornost i inicijative, kao i da predložimo kandidate za odgovorne pozicije. Koalicione partnere vidimo kao saradnike u veoma odgovornom poslu i tu je vrlo važno međusobno poštovanje i poverenje kao da naši potpisi i dogovori ne budu samo deklarativni, nego da ih prate dela i rezultati,rekao je Kondić.


Pročitajte još: Novi politički subjekat u RS: Počela sa radom Socijalistička partija Srpske – SPS


Kao novoformirani politički subjekat, SPS beleži možda i najveći rast od svih političkih subjekata u Srpskoj, što je posebno izraženo u Banjaluci. Shodno rezultatima istraživanja javnog mnenja i rejtingu, u SPS očekuju da će nakon lokalnih izbora biti druga najveća partija u Banjaluci. S obzirom na prilično velike šanse da ta očekivanja potvrde i na predstojećim izborima, SPS bi između ostalih pripale pozicije zamenika gradonačelnika ili predsednika Skupštine grada.


Sporazum o međusobnoj saradnji na izborima u Banjaluci potpisaće predsednici Gradskih odbora SNSD, SPS, DNS, DEMOS, NDP, US, Partije ujedinjenih penzionera, Poligrafa, SP i Prve Srpske demokratske stranke.