Sprečena TRAGEDIJA: Pao u Crkvenu iz vode ga iznelo pet policajaca

NovostiOnline/O.M.

sreda, 20. 05. 2020. u 15:35

Спречена ТРАГЕДИЈА: Пао у Црквену из воде га изнело пет полицајаца

Foto D. Pozderović

Policajci PU Banjaluka i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) spasili su Željka K. (45) koji je preksinoć s mostića pao u reku Crkvenu u banjalučkom naselju Lauš
Policajci PU Banjaluka i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) spasili su Željka K. (45) koji je preksinoć s mostića pao u reku Crkvenu u banjalučkom naselju Lauš.


Akcija spasavanja odigrala se oko 23.15 časova. Građani su policiji prijavili da se nepoznati muškarac nalazi u reci Crkvenoj na raskrsnici Karađorđeve sa ulicom Đure Damjanovića. Na teren su upućene dežurne patrole policije, kao i pripadnici SAJ koji zbog policijskog sata bili na terenu.


U spasavanju je učestvovao Danijel Gavrić, policajac PS Lauš, koji priča da su po dolasku na lice mesta muškarca zatekli kako potrbuške leži u vodi.


- Uspostavili smo vizuelni konktakt i pozvali ga, kako bi utvrdili da li je u svesnom stanju. Bio je dezorjentisan i samo je nešto promrljao. Sišli smo do vode i upitali da li ga je neko gurno i nerazgovetno odgovorio da je sam pao. Kada smo se uverili da nema teških povreda i da ga možemo pomerati, prišli smo i dovukli ga do obale - priča Gavrić.


On kaže da se radio o krupnom čoveku, koji je ima oko 120 kilograma, a kako nije bio u stanju da sam stoji na nogama upomoć su pozvali i kolege iz SAJ.


- Na tom delu korito Crkvene je duboko nekih pet, šest metara i dosta je strmo. Pronašli smo konopac, kojim smo ga obavili, ali je nas pet policajaca na kraju ručno moralo da ga iznese iz vode. Čovek je bio svestan, ali je govorio nerazgovetno i bio je dezorjentisan i pothlađen. Nismo znali koliko je proveo u vodi, ali nije imao težih povreda - kaže Gavrić.


Danijel Gavrić Foto PU Banjaluka

Nakon izvlačenja Željka K. je preuzela Služba hitne pomoći, ukazala mu lekarsku pomoć, da bi ga u pratnji policije prevezli u banjalučki Dom zdravlja.