U Republici Srpskoj registrovano je 17 novih slučajeva zaraze virusom korona, što je ukupno 243 obolelih. Do sada su ukupno umrle četiri osobe, a 13 je izlečeno.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić kaže da je testirano 157 osoba, a pozitivno je osam žena i devet muškaraca. Od toga je četvoro iz Bijeljine, po dvoje iz Pala, Istočne Ilidže i Kotor Varoša, te po jedno u Banjaluci, Tesliću, Mrkonjić Gradu, Milićima, Šekovićima, Ribniku i Zvorniku.

- Kada je u pitanju struktura zaraženih osam spada u porodične klastere, dok je njih šestoro iz direktnog kontakta sa ranije pozitivnim osobama, a troje su pacijenti jedne od bolnica u Federaciji BiH. Njima se tamo ukazivala neophodna zdravstvena usluga i bili su u kontaktu sa jednim od lekara koji je zaražen. Preduzimamo sve mere oko njihovog zbrinjavanja s obzirom da spadaju među visokorizične po pitanju virusa korona - rekao je Šeranić.

Prema njegovim rečima na bolničkom lečenju je ukupno 98 osoba.

- U Univerzitetsko kliničkom centru RS na odeljenju gde se leče srednje teški i teški slučajevi nalazi se 41 osoba, a njih šest je na respiratorima. Na pulmologiji je 31 pacijent s lakom kliničkom slikom, dok je jedna osoba u dobojskoj bolnici - istakao je Šeranić.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom je i dalje u opadanju i trenutno iznosi 11.918 dok je 8.334 ljudi izašlo iz nadzora. U Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci je 85 pozitivnih na virus korona, koji nemaju nikakve simptome, dok se petoro nalazi u Đačkom domu u Bijeljini i svi su u dobrom zdravstvenom stanju.