OD 5.-7.marta Rudo je šesti put zaredom organizovalo „Sajam domaćih proizvoda.“Učešće je uzelo 150 poljoprivrednih proizvođača iz 25 gradova sarajevsko –romanijske, gornjedrinske regije i zlatiborskog okruga,“Evro žena“ iz Beograda i Turistička organizacija iz Žitišta kod Zrenjanina.

Sajam je zatvoren u subotu, podelom nagrada kupcima proizvoda, a prvu nagradt Led televizor je dobila Marijana Kostić, koja ga je i sponzorisala, jer predhodna četiri izvučena imena kupaca se nisu ni pojavili na završnoj svečanosti. Sve se završilo zajedničkim ručkom uz bogat kulturno zabavni program. Nagrada za najlepši „štand“ je otišla u Trebinje Božu Vlačiću koji je izlagao proizvode od smokvi.

Tokom Sajma su održana i stručna predavanja o uslovima i načinu ostvarivanja podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji, ali i o pčelarstvu, mlakarstvu i proizvodnji rakije.

Na Sajam su svoje rukotvorine iz „školske radionice“, postavili učenici osnovnih i srednjih škola iz Kantona Goražde, Rogatice,Rudog i Priboja. „Modna revija“ je održana u organizaciji beogradskog udruženja „Evro žena“.

Sajam ima za cilj da okupi male i srednje poduzetnike različitih delatnosti koji u svojoj proizvodnji koriste domće resurse i tradicionalnu tehnologiju za podsticaj razvoja lokalne privrede.

Sajam je održava pod pokroviteljstvom lokalne zajednice, JU za turizam i sport Rudo, a potpomognut od Ministarstva privrede i preduzetnišđtva Republke Srpske i brojnih sponzora.