LEKARI Univerzitetsko kliničkog centra RS u Banjaluci bore se za život 27-godišnjeg prnjavorskog lovca Siniše Jovića, iz Donjih Palačkovaca, koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima teško ranjen u lovu u reonu Gornjih Galjipovaca, iznad Prnjavora.

Policija se još nije oglasila pod kojim okolnostima i kako je povučen obarač sačmarice koja se direktno zarila u lice i glavu nesrećnog lovca.

-Pacijent S.J. (1993) hospitalizovan je u Klinici za anesteziju i intezivno lečenje. Prema rečima dr Sanje Jeličić, dežurnog lekara u Klinici, pacijent je zadobio prostrelne povrede glave i lica. Pacijent se nalazi u teškom stanju i sve dalje prognoze su neizvesne-saopšteno je “Novostima” iz UKC RS.

Misterija je kako je povučen obarač, a prema svedočenju naših sagovornika, puške nastradalog, čija se sačma direktno, iz neposredne blizine, zarila u oči, nos, čeonu kost, kao i ostale mu delove lica i glave. Nezvanično saznajemo da je policija ispitala nekolicinu od ukupno desetak očevidaca, kako bi tačno utvrdila kako je ustreljen ovaj lovac LU “Borik” Prnjavor.

Saznajemo da je grupa ovih lovaca, nakon okončanja lova na fazane i lisice, vežbalo gađanje čaura, bačenih u vazduh. Dok su odjekivale puške, u krugu desetak metara, mnogi nisu ni uočili da se teško ranjeni kolega bori za život. Scena je bila jeziva i potresna. Krv je šikljala na sve strane. Srećom, dvojica najprisebnijih, Danijel Lazić i David Tomić, uspeli su da mladiću izvuku jezik da se ne uguši. Trzao se i kočio, kažu, pipao po raskrvavljenom licu, ali usled težine povreda, ni jauk mu se nije čuo.

-Zahvaljujući hrabrosti i umešnosti kolege Lazića uspeli smo da nekako izvučemo jezik, mog kuma, koji se davio u vlastitoj krvi. Kada smo uspeli, povratio je pola litra krvi-priča, za “Novosti, David Tomić.

Samo nekoliko koraka od ustreljenog lovca, bio je Vladimir Aničić, koji umnogome otkanja mnogobrojne verzije, nastale usled nedostatka zvaničnog nalaza.

-Nekako krajičkom oka, primetio sam da je Siniša spustio kundak puške ka zemlji. Uočio sam da je potom pogledao u cev sačmarice. U tom trenu, iznenada, sačmarica je opalila! Pravo u lice. Zbog neispravnosti puške, metka, udarom kundaka u tlo, ili čega već, još uvek je tajna-kaže Aničić.

Prema kazivanju ogorčenih lovaca, dodatni problem su iskrsli kada im je iz Hitne pomoći prnjavorskog Doma zdravlja uzvraćeno da imaju hitna kola, ali ne i vozača.

-Lično sam prvi nazvao Hitnu pomoć, ali mi je rečeno da su kola tu, ali da je vozač u Štrpcima. Čoveka koji bez gotvo pola glave koji krvavi, isprepadani scenom koju retko možemo videti i na filmu, preko njiva nosili smo oko 800 metara do vozila. Transportovali smo ga vozilom Bobana Prodanovića do Doma zdravlja, gde nas je uz medicinsko osoblje dočekala i policija-ispričao nam je detalje ove drame Aničić, čiji su iskaza potvrdili David Tomić i drugi lovci.


DOBAR ČOVEK I NESREĆNA LjUBAV


ZA teško ranjenog Sinišu Jovića kolege lovci i ostali poznanici tvrde da je nedovoljno reći da je samo dobar čovek, nego je, zapravo, predobar. Pre ove lovne nesreće, kažu, pogođen je nesrećnom ljubavlju. Mnogi kolege lovci bili su među gotvo pet stotina svadbenih zvanica ljubavi i braka, koji su nedavno skončani brodolomom. Siniša je to potvrdio i nesvakidašnjom javnom objavom na svom Fejsbuk profile.

-Dragi prijatelji, ne napadam ili vređam nekog, ali zahvalio bih se svojoj ženi koja se javno viđa sa drugim u gradu i želim joj puno sreće u novom životu… Toliko se u današnje vreme poštuje brak-glasi Jovićeva objava na Fejsbuk profilu od 9. decembra.

Otuda su se pojavile špekulacije da je mladi čovjek stradao pod teretom ljubavnih jada. Tu verziju, međutim, odbacuje njegov venčani kum David Tomić, koji ga je sapasio gušenja.

-Kum i ja smo, uoči nesreće, doručkovali iz istog tanjira. Istina, teško mu je pao bračni krah, ali ničim nije odavao utisak čoveka koji bi digao ruku na sebe. Naprotiv, zagovarao je naš skori odlazak u lov na Čemernicu-tvrdi kum David.