Paketići prepuni ljubavi: Vujinovići iz Trebinja uz pomoć Crvenog krsta obradovaće više od 200 mališana

D. CURAĆ

03. 01. 2020. u 07:45

Пакетићи препуни љубави: Вујиновићи из Требиња уз помоћ Црвеног крста обрадоваће више од 200 малишана

Lena i Dubravka Vujinović pripremaju paketiće Foto D. Curać

Prikupljali plišane igračke za siromašnu decu

VUJINOVIĆI iz Trebinja nastavljaju lepu tradiciju, pa su trinaestogodišnja Marina i osam leta mlađa Lena - uz pomoć majke Dubravke i oca Živka - po treći put organizovale akciju pod nazivom "Jedan pliško za mali smeško".

Podsetimo, devojčice prikupljaju plišane igračke koje potom, u novogodišnjim i božićnim paketićima, zajedno sa Crvenim krstom, poklanjaju najmlađim Trebinjcima iz socijalno ugroženih porodica. Ove godine će, veruju, obradovati više od 200 mališana.

U martu je, inače, Vujinovićima bila potrebna pomoć za lečenje Marininih poteškoća sa vidom, hodom i koordinacijom pokreta. Za tri preporučene intervencije im je bilo potrebno oko 13.500 evra, pa su u pomoć priskočili sugrađani kojima je dobro poznata njihova humanost, pa je devojčica sada dobro.

Pročitajte još - Trebinje: Porodicu borca izbacuju na ulicu

- Baš zato što smo i sami bili prinuđeni da zatražimo nečiju pomoć, uvereni smo da ovo što radimo i te kako ima smisla, odnosno da nema veće sreće od usrećiti drugoga - kaže Dubravka Vujinović, i naglašava da su se opredelili za takozvani timski rad, pa su njihove devojčice u akciju uključile sve svoje drugarice i drugove.

Sekretar Crvenog krsta u Trebinju Marica Tomović kaže da je ova porodica veliki prijatelj njihove društvene organizacije, jednako aktivna i kada su druge akcije u pitanju, a ne samo ova praznična.

HUMANITARNA PREDSTAVA

PO okončanju prikupljanja plišanih igračaka, Dubravka, Marina i Lena su pripremile i humantarnu predstavu sa čijeg će izvođenja kompletan prihod od prodatih ulaznica biti doniran socijalno ugroženim porodicama. Premijera komada nazvanog "Novogodišnje zavrzlama" je u trebinjskom Kulturnom centru zakazana za 4. januar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije