Rekli su mi da iz zatvora čupa nevine i krive, namiče naknade za pretrpljene strahove, penzije, plate: Svedočenje žrtve prevejanog prevaranta iz Teslića

N. ĐURIĆ

09. 12. 2019. u 08:45

Рекли су ми да из затвора чупа невине и криве, намиче накнаде за претрпљене страхове, пензије, плате: Сведочење жртве превејаног преваранта из Теслића

Zoran Ristikić Foto FB

Umesto pečata na oslobađajući dokument u Nemačkoj, kako mu je obećano, na granici uhapšen

U JOŠ uvek neutvrđenoj kilometarskoj koloni lakovernih i nasamarenih žrtava "advokata" Zorana Ristikića (57), prevejanog prevaranta iz Teslića, nalazi se i 48-godišnji R. Š. iz Prnjavora, svojevremeno i vlasnika tamošnje "kuće ljubavi"!

Nakon pisanja o najnovijoj prevari nesrećne Dervenćanke za 5.500 maraka, ovaj danas prnjavorski ugostitelj pristao je da svedoči za "Novosti". Njegova nesreća nije samo u tome što je ostao kraći za 1.500 evra. Umesto pečata na oslobađajući dokument u Nemačkoj, kako mu je obećao "advokat" Ristikić, na njegovim rukama na granici su škljocnule lisice!

- To je taj gad! A, ja sam, zapravo, ispao papak - s ogorčenjem kvalifikuje svoju naivnost i upire prstom naš sagovornik na fejsbuk-profil svog "advokata", koji se na njemu još predstavlja i kao samostalni zastupnik i filmski producent. Bio je lak plen, mada slovi za visprenog preduzetnika zavidne imovine.

Od prijatelja iz Nemačke Ristikić mu je preporučen kao "uticajan advokat iz Teslića koji bukvalno nogom otvara vrata Bundestaga, iz zatvora i ruku policije čupa i nevine i krive, namiče nadoknade za pretrpljene strahove, povrede, penzije, plate".

Pročitajte još - Prevarant iz Teslića ponovo hara: Nesrećnoj ženi uzeo 5000 km

Izigrani čovek priznaje da mu je upravo jedan takav advokat i trebao kako bi mu izbrisao nemačku poternicu. Kaže da mu je zbog nekih ranijih, uglavnom napakovanih, greha i nestašluka, za vratom bila nemačka poternica, koja je u međuvremenu zastarela.

- Nemci su stalno nešto dopunjavali kako bi poternicu održali u "životu". Ristikiću sam za njeno obećano skidanje, od zatraženih 5.000 KM, unapred dao 1.500 evra - priseća se R. Š.

Teslićanin mu se predstavio kao zastupnik oštećenih za BiH, Balkan i Evropu, a na fejsbuk-profilu mu stoji i da je filmski producent.

Vešti manipulant je mesecima uljuljkivao Prnjavorčanina uverenjem da se njegov predmet krčka u nemačkom pravosuđu i da je samo pitanje dana kada će na njega staviti pečat. Kada je, međutim, kasnije kročio na granicu na njegove ruke stavljene su - lisice! Danas je slobodan čovek koji s ovom ispovesti upozorava druge.

Ristikić se javno žalio da mu prete smrću! Kako "Novosti" u nedelju nezvanično saznaju od njegovih komšija iz teslićkog sela Blatnica, i njemu su ponovo stavljene lisice na ruke.

PREVARENI RADNICI

MEĐU mnogobrojnim prevarenim koji su nam se javili pogoto je potresna priča jednog od 17 radnika iz Teslića, koji su umesto dobrih zarada i komfora u Iraku jedva iz svega izvukli živu glavu. Kaže da ga i dan-danas more paklene iračke noći kada su ih Kurdi zarobili. Pukom srećom jedan od njih uspeo je da putem "Fejsbuka" alarmira javnost i obelodani njihovu dramu.

VEŠTI MANIPULANT

PREVARENI Prnjavorčanin R. Š. ističe kako mu je Ristikić izmigoljio kada mu je u dva navrata zatražio novac natrag, jer je saznao od prijatelja policajaca da je prevarant.

- Zaprepašćen sam da mi ne veruješ i da si toliko naivan. Pa, najveći lopovi i prevaranti su upravo u policiji i pravosuđu. A, oni me mrze jer im ispred nosa i iz zatvora izvlačim nevine ljude, pa me kleveću - ispričao je naš sagovornik, uveren da su upravo na tu priču naseli mnogobrojni prevareni.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije