Bijeljinski oldajmer klub, u saradnji sa gradskom upravom Bijeljine, organizovao je na bijeljinskom trgu Kralja Petra Karađorđevića, drugu smotru oldtajmera, na koju su pristigli brojni zaljubljenici u stara auta iz Beograda, Šapca, Novog Sada, Slavonskog Broda i drugih gradova regije.


Bora Nastasić,predsednik oldtajmer kluba "Beograd" kaže, da ovaj klub postoji od 2004 godine, i najbrojniji je klub u Srbiji.


- Imamo oko stotinu članova i 300 starih automobila.U Bijeljinu smo stigli sa 12 auta,a u klubu imamo kamion iz Prvog Svetskog rata koji je učestvovao u proboju Solunskog fronta "Pakardijev" kamion iz 1915 godine, a jedini u svetu smo vlasnici "audijevog" kamiona iz Prvog svetskog rata,kaže Nastasić.


Pročitajte još: IZLOŽBA OLDTAJMERA U BERANAMA: Najatraktivniji "starac" od 63 leta


Branko Bogdanović iz Novog Sada dovezao je najstariji automobil na smotri,američki "Vilis Najt" iz 1927 godine.


- Ceo život se bavim restauracijom starih automobila,a na ovaj sam posebno ponosan,jer zbog specifičnog sistema rada motora,jedini je takav u regionu.


Đorđe Erdeljanović iz Beograda,vlasnik je prelepe "opel olimpije" iz 1952, a Dobrivoje Lazić iz Šapca,na smotru je dovezao "fiat topolino 500 c"iz 1948 godine.


- Ovim autom sam se bavio skoro šest godina dok ga nisam doveo u sadašnje stanje, i na njemu su skoro svi delovi originalni,kaže Lazić.Da se prisetimo i "nacionalne klase"pobrinuo se Dragan Vladisavljević iz Batkovića,vlasnik "fiata 850" popularnog "fiće" iz 1982 godine.
Dragan kaže,da bi uvek,pre prodao neki luksuzniji automobil,nego što bi se odrekao "fiće" porodičnog ljubimca.