KRIJUMČARIO 766 KILOGRAMA MARIHUANE? U Sarajevu uhapšen osumnjičeni za međunarodni šverc droge (FOTO)

O. MATAVULj

28. 03. 2019. u 15:44

КРИЈУМЧАРИО 766 КИЛОГРАМА МАРИХУАНЕ? У Сарајеву ухапшен осумњичени за међународни шверц дроге (ФОТО)

Skank u kutijama s obućom; Foto: SIPA

Inspektori SIPA uhapsili su u Sarajevu V. A. koji se dovodi u vezu sa krijumčarenjem 766 kilograma marihuane
SARAJEVO - Inspektori SIPA uhapsili su u Sarajevu V. A. koji se dovodi u vezu sa krijumčarenjem 766 kilograma marihuane.

Radi se o drogi koja je krajem januara zaplenjena u kamionu s obućom u carinskoj ispostavi u Gradišci, te na autoputu u Tarčinu na području opštine Hadžići.Luka Miladinović, portparol SIPA, kaže da se osumnjičenom na teret stavlja da je počinio krivična dela organizovani kriminal i neovlašten promet drogom.


- Osumnjičeni se dovodi u vezu sa prometom 666 kilograma marihuane koju je SIPA 25. januara zaplenila u Gradišci, te prometom 100 kilograma marihuane koji je 30. janara otkriven u Tarčinu - rekao je Miladinović.

Prema njegovim rečima ranije je zbog iste droge SIPA uhapsila tri lica F. G., D. S. i H. H.

PROČITAJTE JOŠ: Bijeljina: Pravili skank za Austriju

- Oni se terete da su preko firme "ETS" Bugojno neovlašteno prometovali 666 kilograma marihuane iz BiH za Njemačku čime je prekinut još jedan lanac krijumčarenja opojnih droga u zemlje Evropske unije - rekao je Miladinović.

On kaže da će osumnjičeni nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Tužilaštva BiH, pojašnjavajući da je akcija realizovana u saradnji sa Obaveštajno-bezbednosnom agencijom i MUP Srednje-bosanskog kantona.


PALI NA NAPLATNIM KUĆICAMA

Pet dana nakon što je u Gradišci otkriven kamion pun marihuane MUP Kantona Sarajevo je kod naplatnih kućica u Tarčinu zaustavio ”kedi” u kome je otkriveno 100 kilograma marihuane. Tada su uhapšeni Vlado Jurić iz Mostara, Ivan Cvijanović iz Kiseljaka i Aldin Gaštan iz Blagaja, kojima je određen pritvor.


Foto: SIPA

Foto: SIPA


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije