Povlačenjem jezera izronilo selo

Tanjug

31. 10. 2017. u 13:21

Повлачењем језера изронило село

Bilećko jezero Foto Veliša Kadić

Povlačenjem vode zbog višemesečne suše iz Bilećkog jezera izronile su kuće, bunari i dvorišta sela koje je potopljeno da bi se napravilo akumulacijsko jezero
Povlačenjem vode zbog višemesečne suše iz Bilećkog jezera izronile su kuće, bunari i dvorišta sela koje je potopljeno da bi se napravilo akumulacijsko jezero.

Stariji meštani sećaju se čak i stanovnika potopljenog sela koji su pre 50-ak godina zauvek morali da napuste svoje domove zbog izgradnje brane i jezera, kao i rasporeda kuća i ostalih objekata.

Pročitajte još: Bileća: Prijava protiv vlasnika bika

Mnogi su tada otišli u zamenske stanove i kuće, a neki od njih su domove napustili tek kada im je voda u kućama došla do koljena, podseća Radio Sarajevo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Enfant Terrible

31.10.2017. 14:42

A zar nije trebalo da bude slika upravo sa kucama koje su izronile zbog smanjenja vodostaja? Ovako imamo sliku jezera u normalnim okolnostima. Zar je bilo tesko da neko uslika kako jezero izgleda trenutno, sto je i tema ovog clanka?

.

31.10.2017. 22:37

naci na gugl fotografijama jezero Rastosnica, na Majevici - RS, BiH... Iz jezera viri Crkva, kad je manje vode i cela se vidi... Tu je potopljeno istoimeno selo Rastosnica