Vukota Govedarica: SNSD bi u Savet ministara

S. M.

20. 12. 2016. u 06:28

Vukota Govedarica, lider SDS, o svađi zbog Ustavnog suda BiH

Вукота Говедарица: СНСД би у Савет министара

Vukota Govedarica

BANjALUKA - Priča o inicijativi SNSD i HDZ BiH, odnosno lidera ovih stranaka Milorada Dodika i Dragana Čovića o donošenju novog zakona o Ustavnom sudu BiH koji bi trebalo da stvori teren za odlazak stranih sudija iz ove pravosudne institucije, ima samo jedan cilj, a to je da SNSD uđe u Savet ministra BiH i u državnu vlast. Nikakav zakon neće biti usvojen i on je samo paravan Dodiku i Čoviću - kaže, za "Novosti", Vukota Govedarica, predsednik SDS.

On ocenjuje da je i sam Dodik svestan da zakon neće proći jer će ga stranke iz Federacije BiH blokirati.

- Tako će doći do još jednog konflikta i krize na državnom nivou, a sve kako bi Dodik ubacio SNSD u Savet ministara BiH i to je, nažalost, jedini cilj priče - kaže Govedarica.

On podseća da je krajem prošle godine izrađen nacrt zakona, ali je doživeo fijasko jer ga nisu podržali ni Bošnjaci ni HDZ BiH.

- SNSD je sada opet pronašao partnera u Čoviću i profunkcionisala je osovina SNSD - HDZ BiH. SDS ne želi da bude privezak Čoviću i HDZ u dogovoru sa Dodikom. Mi smo za odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH i podržavamo da do toga dođe, ali ne da se ta priča zloupotrebljava - kaže Govedarica.

U SNSD "Novostima" je rečeno da odbacuju navode iz SDS da su pokrenuli priču o novom zakonu kako bi se domogli Saveta ministara i poručuju da bi SDS morao da se uključi u ovu inicijativu, jer je ona bitna za RS.

BESMISLENO

Milorad Dodik, predsednik SNSD, izjavio je i da će bošnjački lideri dobiti ovaj predlog zakona i da će "imati dosta problema da kažu da to ne prihvataju".

- Ne smemo dozvoliti da tri stranca i dva Bošnjaka odlučuju o političkom statusu ovog naroda. Onda je besmisleno sve što smo uradili do sada - istakao je Dodik.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Moze i Posteno

20.12.2016. 08:06

Govedarica razmislja samo da naudi SNSD, ne razmisljajuci o interesu RS. Vise je vec ocito da je bio los izbor SDS. Stranka kao sto je SDS trebalo bi da ima boljih kandidata za mesto predsednila SDS.

clan biblioteke

20.12.2016. 08:35

Srbi su bili u Bosni i bice sa tobom ili bez tebe, sramota je za Srbe da nas takvi predstavljaju ili zastupaju u misljenjima i stavovima..