Pasulj uz rebarca i slaninicu
24. 09. 2016. u 20:46
Tradicionalna kulinarska manifestacija i najstarije srpsko takmičenje u pripremanju čorbastog pasulja "Srebrni kazan", održana je u subotu na Ibarskom keju u centru Kraljeva
TRADICIONALNA, 26. po redu, kulinarska manifestacija i najstarije srpsko takmičenje majstora kuhinje u pripremanju čorbastog pasulja "Srebrni kazan", u narodu poznatija kao "Pasuljijada", održana je u subotu na Ibarskom keju u centru Kraljeva, okupivši više od 300 takmičara svrstanih u šezdesetak ekipa iz gotovo svih krajeva Srbije, kao i iz inostranstva.
U organizaciji lokalne Turističke organizacije, ovo jedinstveno kulinarsko takmičenje pratili su mnogobrojni radoznalci, gurmani i "degustatori". Nekoliko hiljada ljudi, što u mestu, što u prolazu, tokom celog dana defilovalo je Ibarskim kejom, od kazana do kazana, od trpeze do trpeze, a miris pasulja, suvih rebaraca i slaninice širio se celim gradom.
Osim pasulja, na takmičarskim štandovima bilo je i svakojakih đakonija iz nacionalnog jelovnika, ljute "mučenice" i osvežavajućih pića, pa je šetalište kraj Ibra podsećalo na veliku kuhinju sa restoranom pod otvorenim nebom.
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju