Pasulj uz rebarca i slaninicu

G. Ć.

24. 09. 2016. u 20:46

Tradicionalna kulinarska manifestacija i najstarije srpsko takmičenje u pripremanju čorbastog pasulja "Srebrni kazan", održana je u subotu na Ibarskom keju u centru Kraljeva

Пасуљ уз ребарца и сланиницу

TRADICIONALNA, 26. po redu, kulinarska manifestacija i najstarije srpsko takmičenje majstora kuhinje u pripremanju čorbastog pasulja "Srebrni kazan", u narodu poznatija kao "Pasuljijada", održana je u subotu na Ibarskom keju u centru Kraljeva, okupivši više od 300 takmičara svrstanih u šezdesetak ekipa iz gotovo svih krajeva Srbije, kao i iz inostranstva.

U organizaciji lokalne Turističke organizacije, ovo jedinstveno kulinarsko takmičenje pratili su mnogobrojni radoznalci, gurmani i "degustatori". Nekoliko hiljada ljudi, što u mestu, što u prolazu, tokom celog dana defilovalo je Ibarskim kejom, od kazana do kazana, od trpeze do trpeze, a miris pasulja, suvih rebaraca i slaninice širio se celim gradom.

Osim pasulja, na takmičarskim štandovima bilo je i svakojakih đakonija iz nacionalnog jelovnika, ljute "mučenice" i osvežavajućih pića, pa je šetalište kraj Ibra podsećalo na veliku kuhinju sa restoranom pod otvorenim nebom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije