Vesna Mandić vraća deci izgubljenu nadu

D. B. M.

08. 04. 2016. u 17:30

Velika akcija bivše manekenke Vesne Mandić za obnovu prihvatilišta za najmlađe, žrtve nasilja, na opštini Zvezdara

Весна Мандић враћа деци изгубљену наду

Vesna Mandić Foto P.Mitić

BIVŠA manekenka vraća osmeh na lice mališanima iz Prihvatilišta za decu koja su žrtve nasilja. I nije prvi put da Vesna Mandić pokušava da obraduje decu lišenu toplog doma i roditeljske ljubavi. Ali, sada je osmislila veliki događaj - modnu reviju Antonija Grimaldija, jednog od najpoznatijih italijanskih kreatora visoke mode. Očekuje da će se večeras u italijanskoj ambasadi u Beogradu okupiti brojni donatori za adaptaciju zgrade na Zvezdari za novo prihvatilište.

- U prihvatilištu, u kome se ta deca sada nalaze, mnogo toga nedostaje. Uvek je mnogo više dece koja bi trebalo da dobiju pomoć i zaštitu, nego što ima prostora. Imaju samo 16 kreveta. Žive u lošim uslovima - govori Vesna Mandić, inače direktorka agencije "Fabrika". - Hrane se u domu za osuđivanu decu, što nije dobro. U ruiniranu zgradu u Bulevaru oslobođenja mališani su smešteni privremeno. To privremeno stanje traje već petnaest godina. Deca iz prihvatilišta su mnogo propatila. Nisu oni krivi za greške svojih roditelja, ali i dalje ispaštaju. Sve što radimo posvetili smo njima, kako bi bar malo dostojanstvenije živeli.

Grad Beograd je pre godinu dana prihvatilištu dodelio prostor od hiljadu kvadrata na Zvezdari. Komplikovana procedura oko dobijanja vlasništva privedena je kraju. Sledeći korak je adaptacija.

- Nadamo se da ćemo posle revije u italijanskoj ambasadi imati prve donatore - kaže Vesna Mandić. - Naša ideja je da animiramo, pre svega, građevinske firme da pomognu, kako bi se ta deca do kraja godine uselila u novi dom.


DONATORI POZNATE LIČNOSTI

KADA je čuo da je događaj posvećen deci prihvatilišta, Antonio Grimaldi je odmah prihvatio da dođe u Beograd, bez obzira na svoje brojne obaveze.

- Grimaldi je vodeći svetski kreator. Oblači najpoznatije žene, princeze i kraljice. On je naš prijatelj i rado se odazvao pozivu - priča Vesna Mandić. - Revija će okupiti donatore sa kojima pregovaramo oko adaptacije zgrade na Zvezdari, ali i one koji mališanima pomažu tokom cele godine. Trudimo se, posebno pred velike praznike, da tu decu obradujemo. Tada su ona najosetljivija, zato što nisu sa svojom porodicom. Zadovoljna sam ako sam makar malo doprinela poboljšanju njihovog života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije