DS od nedelje i zvanično raspolućen: Lutovac pečat čuva kod Đilasa

D. M.

utorak, 30. 06. 2020. u 11:03

ДС од недеље и званично располућен: Лутовац печат чува код Ђиласа

Demokratska stranka - Šabac

Spor rešavaju sud i ministarstvo
DEMOKRATE od nedelje i dve sednice Glavnog odbora u dva različita grada, Beogradu i Šapcu, i zvanično imaju dva rukovodstva, koja oba za sebe tvrde da su jedina legitimna.

Time su i višemesečni sukobi u taboru DS, koji su u nekim trenucima dolazili i na ivicu fizičkog obračuna, na korak bliže da konačno budu razrešeni na Upravnom sudu i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, koji bi trebalo da daju konačnu "presudu" ko će ubuduće biti legitimni predstavnici ove stranke.


Do konačnog razrešenja, dva sukobljena tabora pokušavaju na sve načine da ojačaju svoje pozicije. Tako, jedni tvrde da je pečat stranke trenutno kod aktuelnog lidera Zorana Lutovca, drugi da stranačkim mejlom rukovode "pučisti".


Takođe, Lutovac, tvrde naši izvori, dve nedelje nije kročio u prostorije centrale stranke u Nušićevoj ulici u Beogradu i za sve sastanke i svu ostalu logistiku koristi sedišta Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.I struja Lutovca i njegova opozicija, na svojim sednicama GO 28. juna, donele su niz odluka. Prvi su smenili "neposlušnog" sekretara stranke Gorana Jaića i pokrenuli proces isključenja niza funkcionera (Balša Božović, Radoslav Milojičić Kena, Branislav Lečić, Slobodan Milosavljević...).


Drugi su započeli proceduru izbora novog rukovodstva za koje će se glasati neposredno 22. avgusta i pomerili su sa mrtve tačke ranije dogovoreno ujedinjenje sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića.


Kako saznajemo, i Jaić i svi ostali zaposleni u DS, koje je Lutovac suspendovao sa posla na 15 dana i dalje dolaze u stranku i svakodnevno obavljaju sve svoje aktivnosti.


OBE STRANE DA SPUSTE LOPTU


RADOSLAV Milojičić Kena, koji je od strane Lutovca označen kao "pučista", kaže, za "Novosti", da mu cela ova situacija u DS teško pada:

- Od svoje 16. godine sam aktivista, a od 18. član, i ovo što se dešava je teško za svakog demokratu. Nadam se da će obe strane spustiti loptu i naći zajedničko rešenje u interesu DS, jer bez jake DS nema ni demokratije u Srbiji.