Novi primer NASILjA prema Srbima povratnicima na KiM: ZAPALjENA KUĆA u Berkovu kod Kline, PODMETNUT POŽAR U UNUTRAŠNjOSTI

Novosti Online/D.Z.

23. 05. 2020. u 19:55

Нови пример НАСИЉА према Србима повратницима на КиМ: ЗАПАЉЕНА КУЋА у Беркову код Клине, ПОДМЕТНУТ ПОЖАР У УНУТРАШЊОСТИ

Foto: D.Z.

U Berkovu kod Kline napravljeno je tridesetak kuća za Srbe povratnike, ali je zbog teških uslova za život nastanjeno svega njih desetak

U POVRATNIČKOM selu Berkovu kod Kline zapaljena je kuća povratnika Žarka Vučkovića, što su meštani primetili danas popodne kada je policija i obavila uviđaj.

Na paljevinu kuće ukazao je i ministar za povratak u Vladi tzv. Kosova, Dalibor Jevtićkoji je naveo da je ovo Ministarstvo Vučkoviću sagradilo kuću prošle godine.

- Požar je kako pretpostavljamo podmetnut u unutrašnjosti kuće jer je dim izbijao kroz prozore koji su izgoreli. Srećom da u trenutku podmetanja požara nikoga nije bilo u kući jer se vlasnik, Žarko Vučković nalazio na lečenju - rekao je Novostima, Božidar Šarković, predsednik Privremenog organa opštine Klina.

Inače, u Berkovu kod Kline napravljeno je tridesetak kuća za Srbe povratnike, ali je zbog teških uslova za život nastanjeno svega njih desetak.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije