Ministar Vulin: Vučić pokazao da slobodna zemlja donosi bolje i pametnije odluke, nego zemlja kojoj se naredi

Tanjug

21. 04. 2020. u 09:53

Politika vojne neutralnosti znači da nismo deo ni NATO pakta ni bilo kog drugog pakta i zato smo sebi izborili poziciju da možemo da se naoružavamo i opremamo tamo gde mislimo da je to dobro za nas, izjavio je danas ministar

Министар Вулин: Вучић показао да слободна земља доноси боље и паметније одлуке, него земља којој се нареди

Ministar odbrane Aleksandar Vulin / Foto Tanjug

Politika predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića je politika oslanjanja na sebe. Politika vojne neutralnosti znači da nismo deo ni NATO pakta ni bilo kog drugog pakta i zato smo sebi izborili poziciju da možemo da se naoružavamo i opremamo tamo gde mislimo da je to dobro za nas, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin u jutarnjem programu Televizije „Pink“.


Prema njegovim rečima, predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić je pokazao kako da slobodna zemlja koja sama donosi odluke „donosi bolje i pametnije odluke, nego zemlja kojoj se naredi šta treba da kupi ili da radi“.

- Mi sami biramo svoje prijatelje. Neprijatelji nas sami izaberu i uopšte ne treba da brinemo o njima. Prijatelje biramo sami. U ovom užasu i borbi s korona virusom pokazalo se ko su nam iskreni prijatelji i kako se iskreni prijatelji ponašaju, koliko je važno kada vam Kina i Rusija pošalju pomoć, kada vam Turska pošalje pomoć, u pravo vreme, baš kada treba, kada je najteže. Za dva ili tri meseca milijardu rukavica i maski nam neće biti baš toliko potrebno, kao što nam je bilo potrebno prvih deset dana. Dakle, veoma je važno kada je nešto došlo, poručio je ministar odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Srbijo, Zuta kuco

21.04.2020. 11:34

Primetio sam da vojnici nose krpene maske umesto maski koje je imala JNA sa filtrom sa aktivnim uglejm koja je stitila od bioloskih i hemijskih agenasa. Voleo bih da znam zasto nisu koriscene te maske i da li to ima veze sa donosenjem boljih odluka samostalno ili... Mislim na Tadica i SuNATOvca.

Mirjana

21.04.2020. 12:11

@žuta kuco,Ne treba mnogo truda da vam se odgovori!Danas vojnici Srbije se ne plaše osiromašenog uranijuma",tako da im je dovoljna korena ili papirnata MASKA!