LIDERI i aktivisti bojkotaške opozicije i ostali javni medijski autošovinisti su u traganju za svojim mestom u prostoru pandemije. Velike teškoće su imali i u normalnim prilikama, a sada ih pogotovo imaju. Njihova politika i aktivizam su se do sada iscrpljivali isključivo u ogovaranju i nasrtanju na Aleksandra Vučića. Samo to se, naime, u velikoj količini buke i besa moglo razaznati.

Sada su se našli pred novim izborom: boriti se protiv Vučića ili protiv korone!

U tom "biti ili ne biti" oni su se odlučili da poštede koronu i da se sa novom snagom obruše na Vučića. Virus korona su, čak, izabrali za saveznika i tako formirali Korona koaliciju. Pored Vučića i njegovih saradnika iz Vlade Srbije i njenih ministarstava, na meti se našao i naš zdravstveni sistem. Pre svega lekari. Zbog njihove natčovečanske borbe za zdravlje ljudi i redovnog i poštenog obaveštavanja nacije "čašćeni" su seksističkim i drugim uvredama i nazivani "kretenima", "picopevcima" i "Vučićevim pudlicama".

I tako smo sada zgroženi i u čudu prisiljeni da prisustvujemo ovom neljudskom i protivnarodnom takmičenju. Na repertoaru Korona koalicije se nalaze svakodnevne tvrdnje da je zvanično i Vučićevo širenje panika opasnije od same korone!

Plan se da naslutiti. Da nije bilo apela, vanrednog stanja, policijskog časa i javnog obraćanja najvećih stručnjaka bilo bi mnogo više i zaraženih i mrtvih i račun bi se onda mogao ispostaviti državi Srbiji i njenom vođstvu. Da je bilo mnogo više zaraženih zdravstveni sistem bi doživeo slom, te bi i to poslužilo za "podvlačenje crte" i podizanje optužnice protiv srpskih vlasti. Da nije zaraženo "samo" stotinak vojnika Vojska bi bila nesposobna da napravi bolnice za privremeni smeštaj, što bi se odmah dopisalo u Vučićevu optužnicu. Da nije nabavljeno toliko medicinske opreme bilo bi tek pogodno za okrivljavanje.

Nepodnošljivo se ulagujemo Kinezima i slepo slušamo njihove lekare, čuje se iz redova Korona koalicije, i to od istih onih koji već decenijama krajnje snishodljivo kao najveće autoritete slušaju trećerazredne činovnike sa Zapada. I dodvoravaju im se kad god im ukažu priliku. Korona koalicija je ljuta i na Ruse, jer u trenutku kada su pomislili da su izostali u pomoći, oni se sa 11 najvećih "iljušina" pojaviše. Korona koalicija je rusofobna, ali su bili spremni da zavole Rusiju i Putina da su srpski narod ostavili na cedilu.

Vučić je vanrednim merama, kažu, teško ugrozio ljudska prava i građanske slobode i zbog toga ga treba srušiti sa vlasti bez i mimo izbora, jer na izborima ne može biti oboren, i oformiti vladu "građanskog i državnog spasa" koja će odmah doneti dekret protiv slobode pravoslavne veroispovesti, uz zabranu pričešća i liturgije i naročito litija. Istim dekretom, poput onih boljševičkih, trebalo bi, za početak, pokrenuti totalni rat protiv patrijarha, vladika i sveštenika SPC. Sada je na delu samo verbalni. A to je za njih nedovoljno.

Istovremeno se iz redova Korona koalicije šire laži o užasnom stanju u našem zdravstvenom sistemu i još se takve lagarije nazivaju novinarskim tekstom ili im se pomodno tepa kao lažnim vestima. Obični lažovi pozivajući se na principe i tobože kriju svoj izvor koga u stvari i nema.

Pripadnici Korona koalicije se međusobno junače u svojoj borbi protiv lekara, zdravstvenog i odbrambenog sistema države i, naravno, Aleksandra Vučića. Oni su, inače, poznati po tome da se svakodnevno bore protiv fašizma (stop fašizmu) koga nema i protiv raznih drugih opasnosti kojih u stvari nema. Da postoji pravi fašizam ili prava opasnost, oni se ne bi junačili nego bi kao i uvek odmah prešli na stranu okupatora i neprijatelja i postali njihovi lojalni saradnici. Služili su i služe već decenijama svim "mekim okupacijama" Srbije.

I sada kada se nad narodom i državom nadvila prava opasnost, pošast virusa korona, izostala je njihova borbenost protiv velikog neprijatelja. Odmah su se i ljuto svrstali u Korona koaliciju i kolonu koja možda zaslužuje i neko drugo a pravo ime.