LIDER demokrata Zoran Lutovac na sve načine pokušava da obezbedi većinu na Glavnom odboru, koji zaseda u subotu, 14. marta, a kako bi sprečio da nezadovoljni članovi pokrenu pitanje njegovog ostanka na mestu predsednika stranke.

Kako saznajemo, on pokušava da na čelo što više "filijala" DS postavi svoje ljude i to tako što Izvršni odbor poslednjih dana ponovo masovno raspušta odbore po Srbiji. Najpre je za vikend IO po drugi put za tri meseca doneo odluku da raspusti "neposlušne" Omladinu stranke, Beogradski i još nekoliko odbora u prestonici, iako je Statutarna komisija poništila iste takve odluke donete krajem novembra.

Prema našim informacijama, u ponedeljak je IO, i to na telefonskoj sednici, dao "voljno" i za jedan od najvećih ogranaka DS - niški odbor.

Naši izvori tvrde da Lutovac bukvalno "na silu" pokušava da dođe do većine, kršeći sva stranačka pravila.

S druge strane, i struja koja je već duže nezadovoljna politikom koju vodi vrh stranke i time što se sve važnije odluke donose izvan DS, pokušava da obezbedi većinu na sednici GO, kako bi se raspravljalo o smeni Lutovca i postavljanju rukovodstva u svojstvu v. d, koje bi vodilo stranku do izbora novih organa.