Grenel: Lažna vest da su SAD za razmenu teritorija

Tanjug

19. 02. 2020. u 10:20

Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel demantovao je da su Sjedinjene Američke Države otvorene za razmenu teritorija Srbije i Kosova

Гренел: Лажна вест да су САД за размену територија

Foto EPA

Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel demantovao je danas da su Sjedinjene Američke Države otvorene za razmenu teritorija Srbije i Kosova.

"Lažne vesti", napisao je Grenel na svom Tviter nalogu, komentarišući članak koji je juce objavio EUobserver.

Odgovorivši direktno na tvit te redakcije, Grenel im je poručio da ga nikada nisu pozvali ili mu pisali da odgovara na ta pitanja.

"Ja sam za ono što se strane u dijalogu dogovore, fokusiran sam na ekonomski razvoj, a ne politiku", zaključio je Grenel.

EUobserver juče je objavio članak pod naslovom "Sjedinjene Države još uvek otvorene za razmenu teritorija Kosova i Srbije", a u tekstu se konstatuje da se toj ideji protivi Nemačka.

U tvitu koji je taj sajt podelio uz link koji vodi do teksta piše da je "plan o razmeni teritorija između Srbije i Kosova i dalje popularan u američkim krugovima sa Ričardom Grenelom koji nastavlja da promoviše prošlogodišnju ideju o brzom dogovoru o priznanju".

Grenel je, naime, tako reagovao na tekst Euobzervera koji je preneo odgovor Metjua Palmera, o eventualnoj korekciji granica, da je na Beogradu i Prištini da uspostave parametre za dijalog.

Briselski portal je na osnovu te izjave konstatovao da SAD ne odbacuju moćnost razmene teritorija, uprkos protivljenju Nemačke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Deda Panta

19.02.2020. 10:51

SAD nisu za razmenu teritorija, oni su za spajanje Bujanovca, Medveđe i Preševa sa Republjika Kosove i njihovo puno priznanje a mi da dobijemo trulu šargarepu. Ne treba magarcima više.

Mica Bor

19.02.2020. 11:03

SAD su oduzele Srbiji deo teritorije pa su je onda dale siptarima , sada se ne slazu da oni vrate deo "poklona" nazad vlasniku ! Boze ima li te , sto bi reko nas narod . Sto im nisu dali deo svoje teritorije , ako su im tako dragi ?