Raspada se bojkot: Pokret 1 od 5 miliona izlazi na izbore i upire prstom u “manekene” iz opozicije i njihov tajni plan

V. M.

28. 01. 2020. u 20:42

Распада се бојкот: Покрет 1 од 5 милиона излази на изборе и упире прстом у “манекене” из опозиције и њихов тајни план

Foto Tanjug/A.Vukelić

Iz pokreta tvrde da opozicione stranke u potaji spremaju lokalne liste

POKRET "1 od 5 miliona" učestvovaće na izborima, a od ove subote neće više biti deo opozicionih protesta. Takvu odluku doneli su, jer imaju informacije da se neke opozicione stranake, koje deklarativno podržavaju bojkot, u potaji spremaju da izađu na lokalne izbore.

To je u utorak poručila jedna od članica pokreta "1 od 5 miliona" Valentina Reković, optužujući opozicione stranke da su prodale i obesmislile bojkot.

- Obelodanićemo koje su to stranke koje aktivno učestvuju u podršci pojedinim grupama građana u nadi da ostanu deo vlasti na lokalu. Podsećamo da su članovi DS osnovali udruženja pod nazivom "1 od 5 miliona" u beogradskim opštinama. Konstantno se utrkuju ko će biti lider opozicije. Od takvih ne možemo da očekujemo da menjaju sistem. Sprečićemo prevarante i "trojance" da prevare narod i potroše još četiri godine održavajući Vučića na vlasti. Ovo je obračun sa svima koji su od Srbije napravili poligon za politikantske igre.

Rekovićeva je rekla da je krajnje vreme da se stane na put "onima koji se iz godine u godinu priključuju na državni budžet kao na infuziju". Optužila je opozicione poslanike da su obesmislili bojokot koji se završio "manekenisanjem u kafićima" i da su, umesto da su vratili mandate i plate, samo prestali "da posećuju zgradu Skupštine":

- Nemamo nameru da šetamo 20 godina, nego da uzmemo stvar u svoje ruke. Pošto je opozicija krenula da nas gazi, poručujemo im da smo i mi vezali pertle i da ćemo ih gaziti "martinkama".

Odluka donedavnih organizatora protesta izazvala je različite reakcije na političkoj sceni. Poslanik DS Balša Božović napisao je na "Tviteru" da lider Dveri Boško Obradović izbegava TV duel sa njima, ali da je zato "kandidovao 1 od 5 miliona".

- Ovo je farsa. Sledeći su lokalni lideri, zakleti bojkotaši, koji će tražiti izgovor da izađu na lokalne izbore. Posle toga će svima biti jasno da bojkota nikada neće ni biti i da su samo činili uslugu Vučiću - napisao je Božović.

foto N.Fifić

Na "Tviteru" se oglasio i predsednik PSG Sergej Trifunović:

- Ne bih da budem maliciozan, ali meni ovo, usred ispitnog roka, deluje kao izbegavanje školske obaveze.

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS, rekao je da "želi toplu dobrodošlicu što većem broju stranaka koji bi da učestvuju na izborima", ali je ocenio da iza "1 od 5 miliona" stoji Dragan Đilas i da ih koristi "kao paravan za svoje sumnjive milionske zarade".

Foto Tanjug/M.Nikolić

STAMATOVIĆ IZLAZI NA "LOKALU"

DA će učestvovati na lokalnim izborima u utorak je saopštio i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović. On je rekao da je za građane Čajetine, ali i cele Srbije "odbrana slobodnog Zlatibora i ostalih oaza slobode, na prvom mestu".


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)