"Đilas je bez rada stekao stotine miliona evra, zato bi da i na vlast doĐe bez izbora. Znamo da Đilas želi makedonski scenario, zato je njegov radnik Boško Obradović pokušao da upadne u RTS i Skupštinu Srbije, da bi kao u Makedoniji bilo krvavih glava, i nasilja", rekao je ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Dragana Đilasa da SzS zahteva sporazum sa vlastima u Srbiji poput onog potpisanog izmeĐu makedonske vlasti i opozicije po kome bi bez izbora bila formirana vlada.

Ministar Vulin je istakao da je Đilas vlasnik vanparlamentarne stranke ali zahteva kao da je neko glasao za njega i kao da ima većinu.

"Jeste Đilas više hiljada puta bogatiji od Aleksandra Vučića ali to za Vučića nije argument, a nije ni za Srbe. Ako Đilas lepo zamoli, kao što ume da moli kad god mu treba pomoć i lična zaštita, treba ga saslušati, ako zahteva, onda slobodno može i da ćuti. Đilas ne žali za Srbima proteranim iz Hrvatske, ne žali za pobijenim u Oluji, ne žali zbog neisplaćenih penzija i opljačkane imovine Srba, ali žali za kafom u Zagrebu. Taman toliko vredi i njegova politika, kao šolja kafe", izjavio je ministar i predsednik PS, Vulin.