PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić i predsednica srpske vlade Ana Brnabić, priredili su večeras u Novom Sadu na Petrovaradinskoj tvrđavi večeru za predsednike vlada Severne Makedonije Zorana Zaeva i Albanije Edija Ramu.

Video snimak četvoro zvaničnika objavljen na zvaničnom instagram nalogu predsednika Vučića.


Pročitajte još - Edi Rama i Zoran Zaev doputovali u Beograd

Dobrodošlicu Zeavu i Rami danas predveče na Petrovaradinskoj tvrđavi poželeo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Predsednici vlada Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev, doputovali su u sredu popodne u Beograd, a na aerodromu Nikola Tesla dočekala ih je ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović.

Zaev i Rama učestvovaće u Novom Sadu na trilateralnom sastanku na poziv i inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Glavna tema razgovora biće predlog srpskog predsednika o ustanovljavanju takozvanog "malog Šengena" s ciljem za boljeg povezivanja tržišta zemalja regiona i uklanjanja barijera u poslovanju i slobodnijem protoku robe, ljudi, usluga i kapitala na tržištu koje ukupno obuhvata 20 miliona ljudi.

Trilateralni sastanakbiće održan sutra u Oficirskom paviljonu Petrovaradinske tvrđave a počeće u 9 sati. U 11 sati predviđeno je obraćanje predsednika Srbije i njegovih gostiju novinarima.

VUČIĆ, BRNABIĆ, ZAEV I RAMA PROŠETILI ULICAMA NOVOG SADA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica vlade, Ana Brnabić, prošetali su večeras novosadskim ulicama sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevim i Edi Ramom.

Vučić i Brnabić su prethodno priredili večeru za dvojicu premijera, koji su ranije danas doputovali u Beograd, odnosno Novi Sad.

"Srećan sam što smo počeli da brinemo o sebi i što ne moramo da imamo tutora, da možemo ovako, uz muziku u Novom Sadu, da se dogovaramo za bolju budućost za naše radnike, naše seljake, pre svega za mlade ljude da ostaju u našim zemljama", naveo je Vučić tokom šetnje sa premijerkom Anom Brnabić i gostima Zoranom Zaevim i Edi Ramom.

Video snimak šetnje novosadskim ulicama četvoro zvaničnika Srbije, Severne Makedonije i Albanije, objavljen je na zvaničnoj instagram stranici srpskog predsednika.

VUČIĆ SE SREO SA LALATOVIĆEM U NOVOM SADU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sreo se večeras u Novom Sadu sa Nenandom Lalatovićem, trenerom fudbalera Vojvodine .

"Sa fudbalskom legendom Nenadom Lalatovićem večeras u Novom Sadu", objavljeno je uz fotografiju objavljenu na zvaničnom instagram nalogu srpskog predsednika.

Predsednik Vučić se slikao sa nekadašnjim prvotimcem i trenerom Crvene zvezde, selektorom mlade fudbalske reprezentacije, a danas trenerom novosadske Vojvodine.