VUČIĆ SE SASTAO SA GREMINGEROM: Izuzetno značajna ekspertska podrška OEBS-a

Tanjug

09. 10. 2019. u 13:58

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ГРЕМИНГЕРОМ: Изузетно значајна експертска подршка ОЕБС-а

Foto: Tanjug

Veoma smo zadovoljni saradnjom koju ostvarujemo sa Misijom OEBS-a u Srbiji, rekao je predsednik Vučić
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom sa kojim je razgovarao o reformskim procesima, situaciji u regionu i strateškim prioritetima Srbije.


Predsednik Vučić je istakao da OEBS predstavlja izuzetno značajnu regionalnu bezbednosnu organizaciju, koja pruža mogućnost za zajedničko suočavanje sa mnogobrojnim postojećim i novim bezbednosnim izazovima, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

"Veoma smo zadovoljni saradnjom koju ostvarujemo sa Misijom OEBS-a u Srbiji i smatramo da je ekspertska podrška, koju ova Organizacija pruža našim institucijama, izuzetno značajna. Cenimo i podršku Misije procesu izrade Medijske strategije", rekao je predsednik Vučić i pohvalio saradnju koju naše institucije ostvaruju sa Misijom OEBS-a na Kosovu i Metohiji.


PROČITAJTE JOŠ: Erdogan završio posetu Srbiji, Vučić ga ispratio (FOTO)

Predsednik Vučić visoko je ocenio i saradnju sa OEBS-om i njenom Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) u oblasti unapređenja izbornog procesa. U cilju praćenja primene preporuka i unapređenja izbornog procesa, Vlada Srbije je u avgustu ove godine donela odluku o osnivanju Radne grupe za saradnju sa OEBS-om i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava.

Generalni sekretar Greminger je istakao da OEBS želi da podrži Srbiju u konsolidaciji demokratskih institucija, unapređenju izbornog sistema i jačanju medijskih sloboda.

Tokom susreta, sagovornici su zaključili da Srbija aktivno doprinosi stabilnosti i bezbednosti, promoviše regionalnu saradnju, kao i da je snažno posvećena principima multilateralizma i ostvarivanju smernica OEBS-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (44)

Tifani Rok

09.10.2019. 14:13

Imamo veoma dobru saradnju sa Misijom OEBS-a i njihova podrška nam je od velikog značaja.

star

09.10.2019. 14:14

Saradnja državnog vrha Srbije i misije OEBS-a je na veoma visokom nivou i samo tako treba nastaviti.

Suzana

09.10.2019. 15:13

Bezbednost je veoma vazna za nas narod na Kim. Zato je saradnja sa misiom OEPS-a od izuzetne vaznosti za nasu zrmlju

Milica

09.10.2019. 19:23

I sam OEBS ima priliku da vidi koliko je pored nekih stvarnih promena u izbornom zakonu potrebno da opozicija postane politicka a ne ovaj cirkus koji imamo oko SzS koji se bori da jdan tajkun ima monopol nad medijima , Djilas.

Tara

09.10.2019. 20:16

Srbija je definitivno zemlja koja se najvise zalaze za saradnju i dobre odnose u regionu. Zato i dobijamo pomoc i podrsku od svih.

milena

09.10.2019. 20:21

Srbija ce mnogo bolje da funkcionise sa OEBS-om. a i opozicija nece moci da kaze da je bilo neregularnosti u radu.

Zeljko85

09.10.2019. 20:24

Podrška OEBS-a nam govori koliko su danas velike organizacije promenile mišljenje na bolje prema našoj zemlji zahvaljujući politici Aleksandra Vučića.

Goran

09.10.2019. 21:10

Srbija stvara demokratsko drustvo posle teske destrukcije u prosloj deceniji gde su narodu oduzeta sva prava , u saradnji sa OEBS-om stvaramo bolje uslove.