Vučić: Samo glasom za Srpsku listu protiv manipulacije voljom Srba

Tanjug

01. 10. 2019. u 10:05

Вучић: Само гласом за Српску листу против манипулације вољом Срба

Foto: Tanjug

Vučić je rekao da Srpska lista doživljava pravi politički teror i progon, organizovan od organa takozvane paradržave, podržan od strane dela međunarodne zajednice
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji, interno raseljene i prognane da iskoriste svoje pravo i glasaju za Srpsku listu, kako bi osujetili pokušaje manipulacije srpskom izbornom voljom.


Vučić je u izjavi za RTS rekao da Srpska lista doživljava pravi politički teror i progon, organizovan od organa takozvane paradržave, podržan od strane dela međunarodne zajednice.


"Pogledajte ko i zašto sve radi protiv te liste", apelovao je predsednik i istakao da se ta kampanja sastoji u tome što jedino predstavnici Srpske liste ne mogu da dobiju pdoršku bilo koga iz centralne Srbije, bilo koga, sa bilo koje strane.


„Albancima mogu da defiluju i šsalju podršku poslanici različitih zemalja, Bundestaga, a zabranjeno je samo Srbima da podrže svoju Srpsku listu. Takođe je zabranjen spot u kojem je krivica Srpske liste u tome što su izgovorili ''Srbija zove''“, ukazao je Vučić.


On je podsetio da je spot zabranjen po žalbi Birna, kao i 2017.


„Veliki Birn se ponovo žalio zbog ''podsticaja na mržnju''. Kada kažete ''Srbija zove'', to je podsticaj na mržnju, a nije pozivanje na mržnju kada partija Trajkovićeve I Rašića na albanskom jeziku kaže da je ''monstrum Srpska lista““, kazao je Vučić.


Oni, kaže, snimaju spotove ispred srpske crkve za koju ne daju da bude srpska, a i izdvojili su, kako kaže, tri miliona evra posebnog novca za kupovinu srpskih glasova, jer žele sebi da naprave podobne Srbe.


„Samo je Srbija zabranjena reč“, kazao je Vučić.


Predsednik je istakao da postoje dve moguće opcije velike manipulacije na izborima na KiM - krađa putem pošte i pisama ili putem nevažećih listića, kako bi dobili lažne glasove za Srbe.


"Jedna je krađa putem pošte i pisama, jer do sada OEBS-u nisu dozvoliil da kontroliše. Tražićemo kontrolu OEBS-a, da OEBS čuva poštu i pisma, jer znamo da za te ljude nikad niko ne bi glasao", rekao je Vučić i dodao da se nada da će i OEBS insistirati na tome.


Sa druge strane, upozorio je da će svuda gde su nevažehci listići albanske partije u dogovoru pretvarati te listiće u glasove za njima poslušne i podobne Srbe.


"Za poslušne i podobne Srbe koji, nažalost, imaju podršku struktura u Beogradu, koji priznaju najnoviju državu Kosovo, kako sami kažu, i žele pomirenje. Kao da mi, koji se i dalje borimo za Srbiju i naš narod, to ne želimo", rekao je Vučić.


To su dve opcije za moguću manipulaciju, ponovio je, jer, kako kaže, Albanci za njih neće glasati, ali prave alibi da bi od nevažažećih listića dobilui lažne glasove za Srbe.


"To su opšte poznate stvari i zato pozivam Srbe na KiM da im se suprotstavi, olovkom i papirom, svojim glasom i da izađu u većem broju nego ikada, u svim delovima, enkalavama, na severu KiM i da pokažemo srpsko jedinstvo i da Srbiju ne mogu da odvoje",


Vučić je rekao da je ogroman angažman sve vreme i da se vodi velika kampanja protiv Srba sa severa KiM.


Kaže da su i stranci vodili kampanju protiv Srpske liste, jer im je smetalo što se Srpska poziva na Beograd.


"Oni hoće da isključe Beograd, hoće samo poslušne Srbe kojima bi upravljali stranci i Albanci", rekao je Vučić.
PROČITAJTE I: Srpska lista: Trajković moli Albance za podršku protiv Srba i SrbijeVučić je istakao da oni znaju da nemaju uporište u srpskom narodi i da misle da će, ako dovedu podobne Srbe, poput, kako je rekao, Rade Trajković, Srbija morati da prizna Kosovo jer će oni to tražiti.


On je istakao da je zato važno da Srbi izađu u najvećem broju na izbore 6. oktobra i da daju svoj glas onome kome veruju, a njegova je molba, kako kaže, da glasaju za Srpsku listu, jer jedino ona radi sa Beogradom.


"Sve ostalo je kidanje veza i kontakata sa Beogradom i mogućnosti podrške očuvanju jedinstva srpskog naroda", rekao je Vučić.


Upitan da li će se do kraja kampanje na neki način uključiti, Vučić je rekao da će pozvati kandidate za poslanike u Beograd, čime će i oni simbolično pokazati koja je njihova drzava.


Istakao je da će im pružiti punu podršku i da će ponovo pozvati narod da izađe na izbore.


"Moja je poruka, Srbi, izađite na izbore u što moguće većem broju jer glasamo za opstanak na KiM, na našim ognjištima, glasamo za srpske plate u školama i bolnicama, jer će sve ukinutu ako ne budemo imali pravo glasa i ne budemo čuli glas Srba. Srbija zove, a ja molim ljude da pokažu odgovornost i ozbiljnost", rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (93)

Veca

01.10.2019. 10:30

Srbi na Kosovu ne treba da se osvrcu na politicke manipulacije nasih neprijatelja,vec da gledaju napred i glasaju za Srpsku listu.

Jana

01.10.2019. 10:44

Glasanjem za Srpsku listu spasice semanipulisanja i svih dogadjaja koja su do.sada preziveli.

1 sat za opoziciju

01.10.2019. 10:51

G-dine Vučiću, dajte opoziciji 1 sat posle Dnevnika na RTS i to svaki dan do dana izbora , da vidimo da li mogu da osvoje 30% glasova !

МАЈА

01.10.2019. 11:04

српска листа је једина права борба за КИМ и српски народ

caca

01.10.2019. 11:18

Puna i velika podrska Srpskoj listi na prestojecim izborima,jer samo onamoe da spase nas narod na KiM!!!Samo sloga Srbina spasava!

Nenad

01.10.2019. 11:21

Nema nikakve dileme da Srbi sa Kosmeta neće poslušati poruku predsednika Srbije i glasati za Srpsku listu!

Lol

01.10.2019. 11:28

Srbi na KiM ce se udruziti i glasati na izborima.Ovim ce pokazati da privremene pristinske vlasti njima nece manipulisati vec da se sve blizi sadasnjij vlasti u Beogradu.

milan pavkovic

01.10.2019. 11:33

Srpska lista je jedina linija odbrane srpskih interesa na KiM. Zato bi svi Srbi trebalo da je podrze, kako bi opstali i sacuvali nase KiM!

Sofija

01.10.2019. 12:44

Ubedjena sam da srpski narod na KiM veruje predsedniku i da ce poslusati njegov apel i jedinstveno glasati za Srpsku Listu.

star

01.10.2019. 12:57

Volju našeg naroda na KiM ne može niko pogaziti pa ni kosovski albanci, očekujem jedinstvenu podršku Srpskoj listi.

miki

01.10.2019. 12:57

Kao nikad pre svi Srbi saKiM moraju da budu oko Srpske Liste,jedino jeto glas za dobrobit Srpskog naroda.

Dado7911

01.10.2019. 13:02

Samo Srpska lista zastupa interese naroda i države Srbije zato i trpi nepravdu i pravi progon!

Minja

01.10.2019. 13:13

Najgore je što Đilas i njegova kompanija radi protiv interesa Srba. Moramo biti složni nego ikad baš zbog naših interesa.

Sela

01.10.2019. 13:39

Kažimi kako je tebi da neka druga država meša u izborima u srbiju pustite nam na miru molim vas znamo mi za koga da glasijemo nismo valda deca toliko

maniks

01.10.2019. 13:41

Sta je sa obecanjima da ce Srbija preduzeti kontra mere prema siptarima ili je to obecanje kao i mnoga druga

Sanja B

01.10.2019. 14:29

Mogu da zabrane spot,ali Srpski narod ce i dalje biti ujedninjen i glasace za Srpsku listu.

Jovan

01.10.2019. 15:12

Srpski narod na Kosovu bi voleo da ste danas vi sa njima. Zasto ne odete Predsednice Srbije da im licno ulijete nadu i sigurnost ?

Bogdan

01.10.2019. 16:09

@Jovan - Zasto na ovaj komentar toliko negativnih lajkova? Ko to vidi bilo sta negativno u njemu ?

Vladimir

01.10.2019. 15:27

Naš narod na KiM mora da bude jak i složniji nego ikad,jer samo tako se može izboriti za svoja prava i pobediti na izborima.

Anastasija

01.10.2019. 15:47

Srbima na KiM je sada neophodno jedinstvo! Samo zajedničkim snagama mogu odbraniti svoje interese!

Mita

01.10.2019. 19:18

Verujem da će naš narod na KiM jedinstvom i slogom pobediti svako zlo i izglasati Srpsku listu!

Ceda

01.10.2019. 19:46

Moramo pokazati da je Srpska Lista jedina prava volja naseg naroda u nasoj juznoj pokrajini.

Andja

01.10.2019. 20:12

Srbi na Kosmetu znaju da je Srbija uvek uz njih.Srbi su uvek bili slozni kada je bilo najteze.

Pedja

02.10.2019. 04:57

Srbi ce glasati za Srpsku listu i dzaba pokusaji Pristine da ih osujeti u tome.

dzo

02.10.2019. 08:32

Srbi su uvek bili slozni kada je bilo najteze,tako da ce I u ovoj situaciji izaci kao pobednuci.