Vladimir Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, oglasio se saopštenjem povodom izjave Dragana Đilasa.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Žuti tajkun Dragan Đilas kao da se trudi da svakog dana pronađe novi način da poruči: ja sam iznad svega i iznad svih, za mene ništa od zakona ne važi, za mene nikakva pravila ne postoje, taj glupi i senilni narod je u odnosu na mene potpuno bezvredan, a takva je i sama država Srbija i sve njene institucije.

Za umišljenog „lidera“ samoproglašene „elite“ koji smatra da su svi dužni da mu se poklone, trpe njegove uvrede i šikaniranje, ni glavu ne dižući dok se on i njegov kartel nesnosno bogate, sila kojom raspolaže i milioni koje je zgrnuo tokom boravka na vlasti ostaju i danas jedine „vrednosti“ koje on priznaje.

I zato se Đilas ne libi da tuži sopstvenu državu, istu onu sa kojom je „poslovno sarađivao“ dok je u njoj bio gospodar života i smrti, a za šta njegovi dojučerašnji kompanjoni danas otvoreno kažu: nije to bio nikakav „biznis“, već obična besomučna pljačka.

Ali, nezasitom Đilasu očigledno nikad nije dosta. Pa još i vrši pritisak na državne organe, navikao da bude i tužilac i sudija, da sam sebi oprašta sva nedela kako bi ponovo usmeravao stotine miliona evra na račune svojih firmi, sve po meri svoje nezajažljive pohlepe.

Neće uspeti, ni ovaj put. Jer narod nije glup, šta god Đilas mislio. Narodu priču „nisam imao ništa pre politike, a sad sam još siromašniji, jer imam samo desetine miliona evra u nekretninama“ neće uspeti da proda. Moraće da se navikne da za njega danas važe ista pravila kao i za svakog drugog, jer u Srbiji koju vodi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka zakon važi za sve, povlašćenih nema, a odlučuje jedino narod. Tom narodu, koji je žestoko unesrećio, i bahati Đilas ima da polaže račune.

A dok se za to priprema, na novom putovanju u inostranstvo, neka bar nauči kako mu se zove „stranka“. Može na ovom svetu svašta da se kupi, pa čak i neke „političke stranke“, ali znanje, politički kredibilitet i narodno poverenje u to ne spadaju. Krajnje je vreme da bar toliko Đilas i njegova umišljena „vlastela“ multimilionera o tuđem trošku - nauče.