Za sada, bez imenovanja Jutkinog naslednika

S. Babović

27. 03. 2019. u 16:52

Dnevni red sednice Skupštine opštine Brus. U slučaju da do imenovanja ne dođe, Jeličić može obavljati funkciju predsednika opštine maksimalno 30 dana

За сада, без именовања Јуткиног наследника

Milutin Jeličić-Jutka Foto: S. Babović

BRUS - NAdnevnom redu 21.sednice Skupštine opštine Brus koja je zakazana za 2. april biće utvrđen prestanak mandata predsednik opštine Milutinu Jeličiću-Jutki, kako su “Novosti” prve objavile, ali nema tačke koja se odnosi i na imenovanje Jutkinog naslednika. Ovo drugo pitanje, vrlo je važno, jer od tog izbora neposredno može zavisiti uvođenje privremene opštinske uprave.- U dnevni red to nije uneto, jer prosto, imena nema, a nadam se da ću ga dobiti na sastanku predstavika odborničkih grupa pre sednice, kako bi tom tačkom dopunili dnevni red - kaže za “Novosti” Miroslav Panić, predsednik Skupštine opštine Brus. - U slučaju da do imenovanja ne dođe, Jeličić može obavljati funkciju predsednika opštine maksimalno 30 dana, kako stoji u zakonu. U tom periodu treba da se izabere nov predsednik, a ukoliko se to ne dogodi, idu privremene mere.

I dok se čeka Jutkin naslednik, Jutkin prethodnik - bivši predsednik opštine Brus, Slobodan Vidojević(SNS) navodi da misli da dobar deo odbornika više ne podržava Jutku, kao i da ima glasina da se ide na to da se odbornici prosto ne pojave na sednici.


- On planira, odnosno pokušava da ide na uvođenje privremenih mera - navodi za “Novosti” odbornik Slobodan Vidojević, dodajući da neki odbornici nisu zainteresovani da pređu u SRS, kako po pisanju medija, planira Jeličić. - Privremene mere mogu da traju 60 dana i to vreme se pripremaju lokalni izbori.

Pored ostavke na mesto predsednika opštine, Milutin Jeličić je najavio i zamrzavanje svih stranačkih funkcija, uključujući i fukciju poverenika SNS, gde je prešao iz NS. Suđenje Jutki po optužbama za krivična dela polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje u slučaju gde je oštećena njegova bivša saradnica Marija Lukić, nastavlja se 10.aprila. Predsednik opštine u ostavci je naznačio da se neće izjašnjavati dok traje sudski postupak.

Foto: Brusonline


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Samo da pitam

27.03.2019. 17:20

Dokle mislite da nas gnjavite sa ovim seksualnim manijakom? Strpajte ga na duzi aps i maknite ga vise aman iz novina.

Pera Detlić

27.03.2019. 18:29

Zar on još drma, umesto da je u zatvoru, e srbijo kakva li je pravda u tebi

Zoran Petrovic

27.03.2019. 20:16

Стварно више нема смисла, доста више о њему.Срамота што још није у апсани.