Rama: Ohrabrujemo sporazum, on vodi ujedinjenju Albanije i Kosova

Tanjug

14. 01. 2019. u 23:56

Albanija ohrabruje postizanje finalnog sporazuma Beograda i Prištine, jer će on omogućiti ujedinjenje Albanije sa Kosovom, izjavio je albanski premijer Edi Rama

Рама: Охрабрујемо споразум, он води уједињењу Албаније и Косова

Edi Rama, Foto: Tanjug

PRIŠTINA - Albanija ohrabruje postizanje finalnog sporazuma Beograda i Prištine, jer će on omogućiti ujedinjenje Albanije sa Kosovom, izjavio je albanski premijer Edi Rama.

Rama je u emisiji "Slobodna zona" prištinske TV govorio o konačnom sporazumu i tom prilikom, kako prenosi Zeri onlajn, rekao da Tirana ohrabruje njegovo postizanje, što podržavaju SAD i Evropska unija, a koji će omogućiti ujedinjenje Albanije i Kosova.

"Moj stav je da je konačni sporazum između Srbije i Kosova koji će rezultirati priznavanjem Kosova i konačnog odvajanja od istorije sa Srbijom, priznat i garantovan od Sjedinjenih Država i Evropske unije, sporazum koji želimo", rekao je Rama.


Mi, kazao je Rama, nismo tu da bismo delili lekcije ni SAD, niti Nemačkoj, mi nismo tu da, kako je rekao, "dižemo nos" i govorimo Kosovu šta treba da radi".

"Mi smo tu da bismo podržali sporazum i ja sam tu da bih snažno podržao sporazum koji podržavaju oni koji su udahnuli Kosovu slobodu i demokratiju. Kosovo nije oslobodio (predsednk Albanije) Iljir Meta, već oni koji danas imaju prava i zadatke, SAD i EU, da podstaknu dve strane na konačni sporazum i da se na osnovu njega ujedini Albanija sa Kosovom", rekao je albanski premijer i upitao: "Da li to shvatate ili ne? S kim ja ovde govorim, s kim?".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Zardjala Kasika

15.01.2019. 06:26

albanija ce nestati u bliskoj buducnosti. Srbija i Grcka ce podeliti tu svoju istorijsku teritoriju.

Pravda

15.01.2019. 16:16

@Zardjala Kasika - Nećemo mi ništa tuđe. Daleko im lepa kuća. Neka vode svoju braću sa Kosova i Metohije, a naš dragi i pošteni narod da se vrati na svoja ognjišta i obnovimo porušeno. Neče im Gospod ništa oprostiti, posebno trgovinu organa živih srba kojibu jezivim mukama zlikovaca ozgubiše s život.

AV

15.01.2019. 06:27

Neces ni ti jos dugo! A sto se tice priznanja od Srbije, nikada ga necete dobiti. Sto je i najbitnije za vase lude ideje!

zola

15.01.2019. 07:00

Šta reći o pokušaju stvaranja države koji se bazira na podmićivanju belosvetskog ološa novcem "zarađenim" trgovinom drogom, trgovinom organima, organizovanom prostitucijom....

Ludulidule

15.01.2019. 07:08

Greote jedino Novosti prenesu sta ovaj nebitan lik kaze.Nit posete nit gostiju.

arsa

15.01.2019. 07:47

Albanija je rak rana, stano telo na balkanu.Kao takva treba i da nestane a albanci, koji jednostavno ne pripadaju ovom prostoru, trreba da se vrate odakle su dosli.Nazad u Aziju.

Antikvar

15.01.2019. 08:38

Ono kad se predozira svojim proizvodima. Koga briga šta ti pričaš. A i sa kim pričaš. Nećete još dugo, to je sigurno. Sa albanijom možeš da ujediniš samo krvnike, srpsku zemlju neće da može.

Pravda

15.01.2019. 15:06

Više ni u snu taj film nećete moći da gledate. Što je bilo, bilo je. Polako se svi spremajte u Hag. Kosovo i Metohija je Srbija. Ne zanosite se R Kosovo, jer UN SB imaju donetu Rezoluciju 1244 i ništa drugo. Shvatio je Svet veliku grešku i nepravdu bombardovanja Srbije.

Miso.Pec

15.01.2019. 18:30

Upravo iz ovog Raminog razmišljanja i priznanja dolazimo do toga da Srbija nikada ne sme popustiti i nedajbože pod bilokakvim okolnostima i pomisliti da prizna i najmanji deo teritorije Kosmeta za nezavisan od Srbije.