SNS: Osuda napada i podrška predsedniku Vučiću

Tanjug

utorak, 14. 08. 2018. u 18:45

СНС: Осуда напада и подршка председнику Вучићу

Foto Arhiva VN

Najbizarnije je to što misle da napadima na porodicu i pozivima na puč i krvoproliće mogu da ga pobede i ponovo svojim katastrofalnim političkim odlukama dovedu Srbiju na političke margine, navodi se u saopštenju

Odbornička grupa "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd! " u Skupštini grada Beograda najoštrije je danas osudila "političku hajku" koju sve učestalije vode Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović i ostali iz "lopovsko-tajkunske koalicije" protiv predsednika Aleksandra Vučića, a osudi se pridružio i gradski odbor SNS-a u Novom Sadu, kao i pojedini članovi Glavnog odbora SNS.

"Najbizarnije je to što misle da napadima na porodicu i pozivima na puč i krvoproliće mogu da ga pobede i ponovo svojim katastrofalnim političkim odlukama dovedu Srbiju na političke margine ", navodi se u saopštenju.

Dodaju da odbornička grupa, kao i građani Beograda, to jedino mogu da vide kao izraz apsolutne nemoći, nesposobnosti i poraza "Saveza za pljačku Srbije ", koji je, kažu, samo i isključivo vođen ličnim interesima.

"Tajkunskom opozicionom bloku", koji je, kako kažu, ujedinjen sa samo jednim jedinim ciljem - da destabilizuje Srbiju, naprednjaci poručuju da su građani dali svoj sud o njihovoj propaloj politici na izborima na svim nivoima, i time jasno pružili punu podršku politici koju vodi predsednik i SNS.

Podsećaju da je Vučićeva politika dovela investitore, omogućila otvaranje brojnih fabrika, razvijanje infrastrukture i ravnomerni razvoj Beograda i Srbije.

"Omogućila je da se grade bolnice, škole i vrtići, životni standart je svakog dana sve bolji i bolji što je potvrdio i MMF, a dokaz za to je značajno povećanje plata i penzija koje se najavljuje za ovu godinu ", navode u SNS, te ističu da se ta stranka uvek vodila onim što je najvažnije za budućnost Beograda i Srbije, a to će činiti i ubuduće.

"Sa ponosom stojimo iza svake reči i svake odluke predsednika Vučića, posebno kada je reč o rešavanju najvažnijeg pitanja za Srbiju - pitanje Kosova i Metohije, jer vodi politiku mira, koja će uvek biti u interesu svih naših građana ", zaključuje se u saopštenju.

Osuđući napade na Vučića pojedinačno je reagovao i šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Mirković koji je naveo da su kontinuirani i orkestrirani napadi na predsednika države jasan pokazatelj da tajkunsko-lopovski tandem Dragan Đilas-Vuk Jeremić, pojačani nasilnikom Boškom Obradovićem, ne prezaju ni od čega samo da bi se dočepali vlasti.

Pozivanjem na nemire i nasilje još jednom su dokazali da im nije stalo ni do južne srpske pokrajine ni do Srbije, već samo do ličnog interesa i prikupljanja jeftinih političkih poena, navodi Mirković i dodaje da je odluka Jeremića da iz UN pitanje nezavisnosti Kosova prebaci pred međunarodni sud pravde potez koji nas je doveo u najgoru moguću poziciju, i u situaciju da sada moramo spasavati šta se spasiti može.

U prilog tome, kaže, govori i činjenica da Vuka Jeremića na Kosovu doživljavaju kao "kuma" njihove "nezavisnosti".

''Za razliku od njega, predsednik Vučić se svakodnevno i u svakoj prilici bori za Srbiju i sve njene građane rešavajući sve one probleme koje su nam u nasleđe ostavili oni koji danas ponovo i po svaku cenu žele da dođu na vlast'', naglašava Mirković, a građani, poručuje, odlično znaju ko radi u njihovom interesu što pokazuje i rekordna podrška koju ima Vučić.

Podršku predsedniku Srbije pružio je i gradski odbor SNS u Novom Sadu koji poručuje da najveći problem - trajno rešenje pitanja KiM, Aleksandar Vučić kao odgovoran političar i SNS kao državotvorna partija neće ostaviti na teret generacijama koje dolaze.

''Svim silama trudićemo se dođe do najboljeg rešenja za srpski narod, da ne obrukamo pretke, a da potomci budu ponosni na nas i da žive u miru u bogatoj i razvijenoj Srbiji'', ističe se u saopštenju.

Gradski odbor pruža punu podršku predsedniku Vučiću i u unutrašnjim reformama društva, te napominje da pokušaji raznoraznih Đilasa, Jeremića, Obradovića i sličnih da odvrate strane investitore, a istovremeno prizovu haos u Srbiji, neće pokolebati predsednika Vučića i SNS u borbi za dobrobit građana.

Na napade su pojedinačno reagovali i članovi Glavnog odbora SNS, Aleksandar Savić i Srđan Kolarić, koji su naveli da se u svakoj uređenoj zemlji pretnje predsedniku shvataju ozbiljno i iziskuju delovanje nadležnih državnih organa.

"Pozivi na vojni puč i državni udar, pokazuju još jednom jedine namere Obradovića, Jeremića i Đilasa - a to je dolazak na vlast po svaku cenu, pa čak i po cenu krvoprolića i nesreće naroda ", ocenio je Savić, koji je i predsednik opštine Voždovac, dok je Kolarić, koji je na čelu opštine Čukarica, ocenio da je Vučić svojim zalaganjem i nesebičnim radom i trudom učinio sve da građani danas žive bolje, navodeći da ubedljiva podrška na prethodnim izborima dokazuje da su građani prepoznali i podržali napor i trud Aleksandra Vučića za stvaranje boljeg života.

On je osudio pretnje upućene predsedniku ocenivši da "pojedini opozicionari ništa dobro nisu doneli narodu, a njihova politika se zasniva isključivo na nesonovanim napadima na Vučića, nepotkrepljenim činjenicama i valjanim argumentima".

"Srbija ne želi više sukobe, želi mir i bolju budućnost, a onima koji su je decenijama uništavali i koji su hteli da je zatru, narod neće dozvoliti da u tome uspeju. Da narodu u Srbiji ne treba haos i nasilje na koje pozivaju Obradović, Jeremić i Đilas, najbolje se pokazalo na izborima", rekao je Kolarić, koji je u pisanoj izjavi poručio da Vučiću pruža podršku u borbi za jaku i razvijenu Srbiju, koja je garant mira i stabilnosti i koja će omogućiti budućim pokolenjima miran život i lepšu budućnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

MAKSS

14.08.2018. 22:05

@Bojan - Narod voli Vucica jer se jedino on bori za dobrobit svih dok drugi znaju samo da klevecu i omalovazavaju.

Brane

14.08.2018. 19:42

Vučić ima ogromnu podršku ali ne smemo stati ni jednog trenutka i moramo je svaki dan iznositi, jer dušmani ne miruju.

zoki

15.08.2018. 18:35

@Neda - Ja iskreno nisam. Verovatno i mnogi drugi koji mogu da misle svojom glavom.

Hana

14.08.2018. 20:53

Borba,upornost i istrajnost naseg predsednika za bolje sutra svih nas,zasluzuje maksimalnu podrsku!

Maja

14.08.2018. 22:02

Svako normalan ce osuditi napad, bez obzira na politicku pripadnost, Srbija je uz Vucica

MAKSS

14.08.2018. 22:04

Lopovsko tajkunska koalicija moze samo da zavidi Vucicu i da ga vredja, ali naord vidi ko se za njih bori.

Nuclear Vlasta

14.08.2018. 22:29

Лепо каже Свети пророк и цар Давид : „Благо човјеку који не иде на вијеће безбожничко, и на путу грјешничком не стоји, и у друштву неваљалијех људи не сједи“. Псалам 1:1

Fudbaler

15.08.2018. 01:34

''Za razliku od Vuka Jeremića , predsednik Vučić se svakodnevno i u svakoj prilici bori za Srbiju i sve njene građane rešavajući sve one probleme koje su nam u nasleđe ostavili oni koji danas ponovo i po svaku cenu žele da dođu na vlast'', SNS cela mora biti uz Vučića da mu da punu podršku vezano za rešavanje KiM.

mala

15.08.2018. 08:56

Srbija podrzava politiku naseg predsednika, jer nismo mi vise za ratovanja i nemire.