Palokaj: Zašto Evropa želi da Vučić i Tači vode dijalog

Tanjug

25. 06. 2018. u 19:21

Evropa želi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, kaže Augustin Palokaj

Палокај: Зашто Европа жели да Вучић и Тачи воде дијалог

Foto: Twitter

Evropa želi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, kaže Augustin Palokaj, dugogodišnji dopisnik Grupe Koha iz Brisela, i objašnjava da je EU jasno da bez Vučića u Srbiji nije ništa moguće, te da Tači, uz Haradinajevu pomoć, moze da obavi posao.


"Moram reći da se Thači nametnuo, dok je Vučićeva vlast u Srbiji nesporna. EU će raditi sa onima koji mogu da obave posao. Bez Vučića, u Srbiji se ne može uraditi ništa, a uz podršku (premijera Ramuša) Haradinaja, može da uradi i Tači", rekao je Palokaj u intervjuu Ekspressu i KTV-u.

Prištinska opozicija i dalje osporava pravo Tačiju da vodi nastavak dijaloga sa Beogradom jer, kako kažu, za to nema ovlašćenje parlamenta, ali Palokaj kaže da postoji uverenje da će Tači moći da uradi sve što je potrebno, uz podršku premijera Ramuša Haradinaja.


PROČITAJTE JOŠ: Mogerini: Dijalog Vučića i Tačija veoma težak, ali ohrabrujući

Kad je reč o Srbiji, kaže on, "poznato je da ne postoji ni jedan moćniji od Vučića".

On ocenjuje da se jučerašnji sastanak Vučića i Tačija u Briselu nije razlikovao od prethodnih, te da je bio netransparentan, i ukazuje da su izjave nakon sastanka bile kratke i uzdržane.

Očekuje se, kaže, da tokom leta neće biti dijaloga, osim napredovanja u sprovođenju već dogovorenog.

Palokaj ukazuje i da "postoji rizik da će na kraju nastati novi status kvo, a ne konačni sporazum".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Sveta

26.06.2018. 06:38

Narod kao i Boga niko ne pita kada je na vlasti. Uvek postoji razlika šta narod želi od državnika i od Boga a šta na zemlji rade izaslanici i Božji i narodni. Vlast do te mere iskvari čoveka da ga moraju telohranitelji čuvati od naroda a isto i izaslanike crkve na zemlji.

Žižak

26.06.2018. 11:22

Na slici ko dva mala uplasena djacica na popravnom ispitu,koji ramisljaju hoce li proci u sledeci razred.A nastavnica stroga obara na godinu.

Vatro Marx

26.06.2018. 11:24

Srbija sa Kosmetom ili bez Kosmeta od raspada YU, Srbiju zapad vise ne postujea vjerovatno na nasu zalost tako ce bitii dalje.Povjerenje je u potpunosti izgubljeno.