Lavrov: Pritisak na Srbiju kao na Ukrajinu pred „Majdan“

Autor: Sputnjik

31. 10. 2017. u 11:06

Šef ruske diplomatije osvrnuo se na izjavu zamenik državnog sekretara SAD Brajan Hojt Ji koji je rekao da Beograd mora da napravi izbor – ili EU ili Rusija

Лавров: Притисак на Србију као на Украјину пред „Мајдан“

Foto: AP Photo

MEŠANJE u unutrašnja pitanja Srbije predstavlja nastavak pritisaka SAD na Beograd da napravi izbori između saradnje sa Rusijom i Evropskom unijom, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Nedavno je u Srbiji boravio zamenik državnog sekretara SAD Brajan Hojt Ji koji je rekao da Beograd mora da napravi izbor – ili EU ili Rusija, kao i da je nemoguće imati prijateljske odnose i sa jednom i sa drugom stranom, te da Amerika apsolutno podržava evropski izbor Srbije. Zar to nije mešanje u unutrašnja pitanja jedne zemlje?“, upitao je Lavrov.

On je podsetio da su slične izjave stizale i iz EU 2004. godine, kada se u Kijevu odvijao prvi „Majdan“.

„Tada je i Ukrajini rečeno da mora da napravi izbor – ili sa Rusijom ili sa Evropom“, dodao je Lavrov.

Visoki zvaničnik Stejt departmenta Brajan Hojt Ji izjavio je u Beogradu da zemlje koje žele članstvo u EU moraju jasno to da pokažu.

„Zemlje koje žele da uđu u EU moraju jasno da pokažu tu odluku. Ne možete sedeti na dve stolice, naročito ako su tako daleko“, rekao je on.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

repus

31.10.2017. 11:42

kada je rusija rasturila preko srbije sfrj to nije bilo mešanje I pritiosak na srbiju koji je koštao moje srpcice desetine hiljada života genocidno ste nas iskoristili da bi na balkanu I evropi napravili haos od kjojeg ste imali vajde bolje bi bilo za promenu da se usresredite na vase problem milioni ruisa žive bedno odani raznim porocimna da tu bedu podnesu

Pedja

31.10.2017. 14:15

@repus - Produhovi se malo, verovatno nigde nisi mrdnuo iz svoje rupe gde ti stoji komiuter. Podji malo na zapad pa vidi kako tamo narod zivi, i kojim porocima je odat. i kako se kupuje socijalni mir.

bljak

31.10.2017. 14:20

@repus - jesi li cuo za znake interpunkcije? Takodje, recenica mora da ima smisla!

Marko

31.10.2017. 14:22

@repus - A u Americi blagostanje, više od 2 trćine nema 100 dolara u džepu kad "plate sve račune" što se kod nas kaže. Nemaš ti sine pojma o čemu prićaš.

Гром

31.10.2017. 15:49

@repus - И ти живиш бедно,много је боље да се усресредиш на свој живот,него да мислиш о русима и Русији како они живе.Уверавам те да 99% руса живи боље од тебе... ;)

Miki

31.10.2017. 11:46

Šta briga Ameriku da li će Srbija biti deo EU.Ako bi bila deo SAD ja bih to razumeo,ali ovako.....Ne pokazuje li to svu bedu Evrope da mora da sluša velikog brata preko bare.Da neće opet bombama da nam nameću njihovu volju.Ne shvataju da kod Srbije što je pritisak veći, otpor će biti sve veći.Postoje opcije veštačkog izazivanja krize u Srbiji,ali može to i o glavu da se obije,kao i sa slučajem Kosova,Niškog humanitarnog centra .....