Pobegli su i ostavili ga da iskrvari na smrt. Supruga nije mogla da prihvati da ga nema, umrla je od tuge: Potresna ispovest oca Saše Joksića, ubijenog u porti crkve u Vraniću

S. J. M.

četvrtak, 02. 07. 2020. u 11:00

Побегли су и оставили га да искрвари на смрт. Супруга није могла да прихвати да га нема, умрла је од туге: Потресна исповест оца Саше Јоксића, убијеног у порти цркве у Вранићу

Spomen-ploča u porti crkve u Vraniću

Milan Joksić: Čudi me da je tužilaštvo odustalo od Asodija
U FINIŠU sudskog procesa, Više tužilaštvo povuklo je optužnicu protiv Ivana Asodija za teško ubistvo Saše Joksića u saizvršilaštvu, pre pet godina u porti crkve u Vraniću. Očigledno su, posle saslušanja svedoka, ocenili da protiv njega nema dokaza da je učestvovao u tuči, kada je Joksić izboden nožem, nakon čega je preminuo. Tako je jedini optuženi za ovo ubistvo ostao Marko Petković, a prvostepena presuda se očekuje tokom jula.

Sašin otac Milan Joksić kaže nam da ga čudi ova odluka tužilaštva, jer su svedoci rekli da je Asodi kod sebe tada imao nož.

- Možda se krivično delo moglo prekvalifikovati, jer je on ipak na neki način bio učesnik sukoba, iako nije koristio nož - kaže Joksić. - Devojka koja je bila u njegovom automobilu, na suvozačevom mestu, ispričala je na sudu da joj je Asodi rekao "digni noge", ispod patosnice izvukao nož i sa njim otrčao. Veštaci su naveli da je prilikom ubistva mog sina korišćen samo jedan nož. Njega je držao Petković, koji je i priznao da je njime ubadao Sašu, ali je tvrdio da se branio.

UBIJEN NA ILINDAN SAŠA Joksić je ubijen na Ilindan 2. avgusta 2015. u Vraniću. Tog dana je kraj crkve, koja nosi ime Svetog Ilije, organizovana seoska i crkvena slava. Saša je sa prijateljem krenuo kući i video kako u porti neki mladići uriniraju. Opomenuo ih je da to ne čine, nakon čega su nastali sukob i tuča, a Joksić, koji je tad imao 39 godina, izboden je nožem.

Joksić kaže i da mu je čudno što u ovom procesu za pomoć u bekstvu nije optužen Petkovićev drug, koji ga je posle ubistva Saše odvezao automobilom i praktično sklonio.

- Sa Petkovićem je tad bio Asodi, ta devojka i još dva momka i svi su pobegli, a mog sina su ostavili da iskrvari - kaže nam Joksić. - Sada se samo nadam da će ubicu osuditi na koliko treba. Ostali smo bez sina, a supruga Jelena nije dočekala kraj suđenja. Umrla je sredinom maja u 64. godini od bola i tuge. Srce ju je na kraju izdalo. Nije mogla da prihvati da je Saša ubijen i da ga više nema. Stalno je plakala za njim i govorila da ide kod svog deteta.

Joksić kaže da mu je crkva odobrila da u porti gde je Saša ubijen stavi spomen-ploču.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije