Steže se obruč oko nalogodavca i ubice vođe škaljaraca: Stamatović i Dedović izrešetani pred decom, Grci sprovode veliku istragu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

nedelja, 14. 06. 2020. u 09:57

Стеже се обруч око налогодавца и убице вође шкаљараца: Стаматовић и Дедовић изрешетани пред децом, Грци спроводе велику истрагу (ФОТО/ВИДЕО)

Print screen

Saslušali su više osoba i rade na obradi dokaznog materijala kako bi došli do nalogodavaca i izvršilaca ovog dvostrukog ubistva
Ministrastvo civilne zaštite i grčka policija u sklopu istrage ubistva crnogorskih državljana Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, koje se desilo 19. januara u Atini, saslušali su više osoba i rade na obradi dokaznog materijala kako bi došli do nalogodavaca i izvršilaca ovog dvostrukog ubistva.

Kako je za Dan rečeno iz grčke policije, određene tajne informacije nije moguće sada saopštiti kako se ne bi ugrozio tok istrage, ali je ona u punom jeku i sprovodi se u kontinuitetu.

“Obaveštavamo vas da Uprava za progon zločina protiv života i imovine, Uprave za sigurnost u Atini, vodi preliminarnu istragu u skladu s članom 245, stav 2 Zakona o krivičnom postupku za ubistvo Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, koje se dogodio 19. januara 2020, oko 18:30, u Vari, unutar konobe i Voskopoula. Istraga je u punom jeku”, kazao je za Dan predstavnik za štampu i zamenik direktora policije Teodoros Chronopoulos.

Prema evidencijama crnogorske policije, Stamatović i Dedović bili su bliski škaljarskom klanu, pa istražni organi veruju da se radi o nastavku rata između dve sukobljene kriminalne grupe iz Kotora, koji je dosad odnio više od 46 života.

Kako su preneli tamošnji mediji, dvojica crnogorskih državljana likvidrani su u jednoj poznatoj atinskoj kafani u oblasti Vlahika u Vari.

Napadači su odmah pobegli sa lica mesta, a policija je krenula u potragu za njima. Istražitelji veruju da će im u rešavanju ovog slučaja znatno pomoći snimci sa nadzornih kamera na mestu gde se desio napad.
“Dvojica crnogorskih državljana su ubijeni pred decom, a u njih je ispaljeno više od dvadeset metaka raznih kalibara iz najmanje četiri poluautomatska pištolja”, objavili su mediji u Atini.
Nakon pucnjave i ranjavanja, napadnute osobe odvedene su u bolnicu. Kako je objavio ANT1, prema izveštaju iz bolnice u koju su primljeni, Stamatović je davao znake života na putu do bolnice, gde je podlegao povredama, dok je Dedović od zadobijenih povreda preminuo u restoranu.

Za Stamatovićem i Dedovićem bile su raspisane poternice. Stamatović je u odsustvu osuđen na 12 godina zatvora po optužnici da je bio vođa kriminalne organizacije koja je 20. maja 2017. pokušala da ubije Nikšićanina Radojicu Zekovića. Specijalno državno tužilaštvo proveravalo je poreklo imovine Stevana Stamatovića i još pet osoba koje su, prema navodima iz prvostepene presude, planirale da ubiju Zekovića, koji je tokom suđenja u Višem sudu rekao da ne poznaje nikog od optuženih i da odustaje od krivičnog gonjenja.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije