Dvadesetak devojaka u mreži prostitucije; utvrđen i “cenovnik”: Istraga o grupi uhapšenih podvodača

Novosti online

09. 06. 2020. u 16:05

Двадесетак девојака у мрежи проституције; утврђен и “ценовник”: Истрага о групи ухапшених подводача

Trenutak hapšenja jednog od članova grupe / Foto Printscreen Youtube

Posao je organizovan tako da su devojke radile u smenama, kako bi bile dostupne klijentima u svako doba. “Tarifa” zavisila od toga gde se odvijao susret sa devojkama

Dvadesetak devojaka radilo je za devetočlanu organizovanu kriminalnu grupu koja je danas dospela iza rešetaka, saznaju “Novosti”. Organizatori mreže prostitucije imali su i “cenovnik” za usluge koje su pružane klijentima.

Posao je organizovan tako da su devojke radile u smenama, kako bi bile dostupne klijentima u svako doba. Za sat vremena sa devojkom korisnici su plaćali od 100 do 150 evra, zavisno od toga da li se susret odvijao u iznajmljenom stanu ili u kući klijenta.

Kako se saznaje, nijedna od devojaka nije bila prisiljavana da se bavi prostitucijom, već su se dobrovoljno uključile u ovj biznis, a među njima nema javnosti prepoznatljivih imena.

Pripadnici MUP su rano jutros uhapsili devet članova grupe, za koju se kaže da je radila od juna 2019. godine. Vođa grupe V. M. je organizovao i fizičko obezbeđenje stanova i devojaka koje su bile u njima, kao i kontrolu dolaska klijenata, prevoz i predaju devojaka.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Misa

09.06.2020. 17:03

Ma kakva legalizacij prostitucije, posle i one da protestvuju ispred vlade, kao taksisti, zbog konkurencije ispod plavog mosta.

Lax

10.06.2020. 06:52

Šta se policija navrzla na ove ljude? Niko nije prisiljen, svim lepo, znači nema oštećenih (osnovni preduslov za krivično delo)