Svedočenje tetke Ljubice: Jelenina pokojna majka sumnjala je da su kuma Vera i svekar Vladimir KRIVI za ubistvo!

Z. U.

četvrtak, 28. 05. 2020. u 07:26

Сведочење тетке Љубице: Јеленина покојна мајка сумњала је да су кума Вера и свекар Владимир КРИВИ за убиство!

Ljubica Marković

Jelenina pokojna majka sumnjala je da su za smrt njene ćerke odgovorni kuma Vera Vukomanović i svekar Vladimir Marjanović, a da suprug Zoran nije kriv - izjavila je na sudu Ljubica Marković

MOJA sestra je održavala kontakt sa Zoranom i bila je dobra sa njim sve dok nije umrla. Nikada ružnu reč za njega nije rekla, kao ni Jelena. Nije se žalila da je maltretira, niti da je bije. Ni Jelena nikada nije reč rekla protiv muža. Ono na šta su se žalile njih dve je ponašanje kume Vere Vukomanović i Vladimira Marjanovića, Zoranovog oca. Pred smrt je moja sestra čak mislila da njih dvoje imaju veze sa Jecinim ubistvom.

Ljubica Marković iz Kruševca, jedna od tri rođene tetke Jelene Marjanović sa majčine strane, detaljno je juče na suđenju Zoranu Marjanoviću, pred Višim sudom u Beogradu, ispričala svoja saznanja o braku sestričine, ali i sumnjama svoje sestre Zorice Krsmanović, koja je umrla šest meseci nakon Jeleninog ubistva, za šta je optužen Zoran.

Prema rečima ovog svedoka, Jelena je ponekad od nje pozajmljivala i novac majci za pelene ili lekove:

- Jelena je znala da mi kaže da više ne može da izdrži, na sve njih se žalila osim na Zorana, a najviše na kumu Veru i svekra Vladimira. Oni su se za sve pitali. Nismo mogle da popijemo ni kafu, a da je ne pozovu. Poslednji put smo se čule u četvrtak, dva dana pre ubistva. Zamolila me je da dođem i budem sa sestrom, koja je izašla iz bolnice. Stigla sam u subotu po podne, kada je ona već bila nestala.

Kako su na nasipu Crvenka u Borči, gde je Jelena poslednji put trčala, bili gotovo svi, pa i Zorica Krsmanović, u potrazi im se pridružila i Ljubica Marković. Kada je pao mrak otišli su kući, a sutradan su se opet vratili nazad.

Foto N. Skenderija

- U jednom trenutku je došla policija i rekla Zoranu da ide u "29 novembar", a on je rekao da ne zna gde je, da bi mu inspektor Toša na to rekao da sedne u auto i da će dobro da zapamti gde je policija - ispričala je Jelenina tetka. - Drugim autom su za njima krenuli moja sestra i Zoranov brat Miloš. Ja sam otišla kod Marjanovića, uzela Janu i odvela je kod moje sestre u kuću. Tamo smo ih čekali.

Da je pronađeno telo njene sestričine, Ljubici Marković je javila druga sestra, iz Raške. Sedela je u domu Zorice Krsmanović i čekala da se vrati iz policije.

- Čim je ušla u kuću, počela je da kuka: "Ko mi ubi dete?!" - ispričala je svedokinja. - U jednom trenutku su se pojavili Vera i Vladimir. Bio je problem neki sa ličnom kartom moje sestre, jer je istekla, a trebalo je dogovoriti grobno mesto. Vladimir je bio besan jer je Zoran zadržan u policiji. Svađali su se.

Posle dva dana, kada je pušten, Zoran je došao po Janu i odveo je kući. Zorica Krsmanović je stalno bila na vezi sa njim, a gotovo svako veče išla je da obiđe unuku.

Foto N. Skenderija

Pojašnjavajući odnose u porodici Marjanović, Ljubica Marković je navela da je kuma Vera jedno vreme živela kod njene sestre u kući "jer joj je bio poplavljen stan", ali i dodala da su je tokom boravka u bolnici obilazili "Jelena, Zoran, Vera i Vladimir".

- Iako je svedočila na poziv tužilaštva, Ljubica Marković je zapravo posvedočila da Zoran nije imao motiv da ubije svoju suprugu, da se Jelena nije nikada žalila na njega, a to je potvrđivala i njena majka dok je bila živa - prokomentarisao je jučerašnje ročište jedan od Marjanovićevih branilaca, advokat Stefan Jokić.


"JECA NAM SE MUČI!"

- SESTRO, Jeca nam se muči. Često mi je to govorila moja Zorica - ispričala je juče Ljubica. - Jednostavno, Jelena nije mogla da podnese ponašanje kume Vere i svekra Vladimira. Govorila je da ne može više i da bi najsrećnija bila da se odvoji i živi sa Zoranom sama. To je pričala i svojoj majci.

BABA, MAMA JE NESTALA U TRAVI

SVEDOK Ljubica Marković je juče opisala i svoj susret sa malom Janom tog dana kada je Jelena nestala. Devojčica je spavala kada je ona stigla u kuću Marjanovića, a onda joj se obratila nadimkom, kojim ju je uvek oslovljavala:

- Baba-žaba, mama je nestala u travi!

Inače, kako je juče ispričala, Ljubica je sestrinu kuću u Borči izdala podstanarima, kako bi plaćali dažbine. Čeka da Jana, koju nije videla tri godine, postane punoletna i da joj preda ključeve.Komentari (1)

Cirko

28.05.2020. 16:15

Kada se na kraju sve sabere,Zoran Marjanovic bice oslobodjen,jer nemaju valjane dokaze za zlocin,ako nema dokaza nije krivac.Perfektno izvedeno,mada nikakav zlocin se ne moze nazvati da je perfektan,zlocin je zlocin.